Seriály a filmy

7. října 2024 10:10

Petra Jaroševská

Učitelka Lucie dá soupeřům pravopisný test. Lady Dee bude hodnotit podle zbytků

Gramatika - Prostřeno! S29 (131)

Pondělní večeře se ve speciálu soutěže amatérských kuchařů odehraje u Lucie. Ta bude mít smůlu, protože u stolu přivítá jen tři soupeřky. Ta čtvrtá je pracovně v zahraničí. Jak bude hodnotit? A co řeknou dámy na smažená sarančata?

Tento týden bude speciální. U stolu se sejdou dámy, které mají pro strach uděláno a dá se o nich říct, že jsou rebelkami. Pondělní hostitelka Lucie pracuje jako učitelka češtiny. Brzy ale s touto kariérou sekne a plánuje stěhování do Egypta, kde bude dělat animátorku v hotelu. Soupeřky pozve do zrekonstruovaného rodinného domu. Úkolem týdne je tentokrát rebelie na talíři a Lucii nenapadne nic lepšího než usmažit sarančata v pivním těstíčku. Jak ale hmyz zabít? „Mrtvý neměli, tak jsem poprosila o krabičky bez dírek, aby to bylo humánnější. Ale přežili. Takže je teď půjdeme umístit do mrazáku, abychom znehybnili tělíčka,“ popisuje recept na pochoutku Lucie.

Mražená sarančata pak zalije horkou vodou a osmaží. Dále se bude podávat mrkvový tatarák, chřestový krém se slaninou, vepřová panenka se švestkovou omáčkou a šťouchanými brambory, jako dezert cheesecake s borůvkovým přelivem. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone. Soutěžící se nejvíc těší na sladké. Mají ale pár omezení, které se v průběhu týdne projeví. Jiřina po operaci břicha nesmí pálivá jídla, Jana je vegetariánka.

Podívejte se, jak se usmrtí sarančata před jídlem:

Na češtinu nemá buňky

Dámy se sejdou venku před domem. Jako první dorazí módní návrhářka Jana neboli Janine, poté zpěvačky Lucia Sosna a Jiřina Jandová. Chybí ale pátá účastnice. Bývalá hvězda filmů pro dospělé Lady Dee, občanským jménem Drahomíra Jůzová, kvůli pracovním povinnostem nedorazí. Je v Londýně a přiletí až další den. Jak tedy bude hodnotit?

Čtěte také: Otestujte se v češtinářském kvízu. Češi nejvíc chybují v podmiňovacím způsobu i číslovkách

Lucie jí má dát zbylé jídlo do krabiček, ona ochutná a udělí body. Dámy Lady Dee neznají, jen Lucia s ní potkala na pár akcích. Jako první se servíruje mrkvový tatarák a chipsy ze sarančat. Ty si vegetariánka Janine nedá, protože by to bylo pokrytecké. I když hmyz technicky není maso, je to stále živá bytost.

Podle ní by každý, kdo jí maso, měl také zvládnout zabít zvíře. Ostatní si myslí, že to je docela extrémní názor. Lucia maximálně asistovala u klepnutí kapra. Jak se povede jídlo, se podívejte už nyní na prima+ nebo vpodvečer na Primě. Při zábavě Lucie nezapře učitelku češtiny. Bude totiž zkouška z tvrdého a měkkého i. Dostanou tato písmenka na kartičkách a hostitelka jim dá diktát. Mají pak ukazovat, jak je to správně. „Jsem na tom průměrně, ale bylo to vtipný,“ říká Jiřina. Ne všem to ale jde. „Já to nemám ráda, nemám na to buňky,“ říká Janine. Lucia se vymlouvá na to, že na mezinárodní škole měla spíše anglický jazyk. Kolik dostane Lucie bodů a jak se projeví soutěživost ostatních? Dívejte se.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.