Celebrity

3. září 2024 06:00

David Laštovka

Utajovaná sestra Karla Heřmánka se starala hvězdám o účesy. Jejich vztahy ochladly

Nekrolog Karla Heřmánka

Zesnulý herec Karel Heřmánek měl o pět let mladší sestru Marii, která udělala rovněž velkou kariéru, pouze ale v jiném oboru. Proč o ní nikdy nemluvil a neukazoval se s ní ve společnosti?

Herec Karel Heřmánek vyrůstal ve čtyřčlenné rodině. Jeho otec byl strojvedoucí, matka modistka. Když mu bylo pět let, přišla na svět jeho sestra Marie. Karel byl starším bráchou, jak má být. „Tím, že byl starší a navíc kluk, měl svůj svět, svoje kamarády. Přesto o mě velmi pečoval,“ přiblížila Marie v minulosti v rozhovoru pro iDnes.

Čtěte také: Karel Heřmánek měl dvě dcery a tři syny. Co jeho děti dělají a kdo se mu nejvíce podobá?

A přidala veselý zážitek z dětských let. „Pamatuji si, jak mi třeba jednou ve škole řekli, že dokud nesním nudle s mákem, nepůjdu domů. Jenže tohle jídlo já zrovna nejedla. Brácha vlítnul do jídelny, viděl mě, jak brečím nad talířem. Vzal u okýnka prázdný talíř, připlácnul ho na ty nudle a bylo vyřešeno,“ zavzpomínala.

Proč jejich vztahy ochladly?

V dospělosti se jejich cesty rozešly a dobré sourozenecké vztahy zpřetrhaly. Přitom oba byli ve svém oboru velmi úspěšní. Karel se stal uznávaným a oblíbeným hercem, Marie ředitelkou luxusního francouzského kadeřnictví, které se například dlouhá léta staralo o účesy VIP hostů karlovarského filmového festivalu.

Čtěte také: Záhada smrti Karla Heřmánka: Herec měl těsně před operací, osvobození od bolesti bylo na dosah

Na veřejnosti se spolu nikdy neobjevili a ani v rozhovorech, které Heřmánek médiím během života poskytl, se o ní nezmínil. Marie nechodila ani na představení do Divadla Bez zábradlí, které třicet let vlastnil a pravidelně v něm hrál. „Nikdy jsem Karlovu sestru neviděl. Ani na premiéře. Ale jednou o ni mluvil,“ uvedl například herec Zdeněk Maryška pro deník Blesk.

Podívejte se, jak na Karla Heřmánka vzpomínají slavné osobnosti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 9. 2024

Tento den je vhodný pro lehké společenské aktivity a zábavu s přáteli. Nedělejte si starosti, pokud se vám věci nebudou zdát racionální, Berani. Někdy ta nejnepravděpodobnější cesta je nakonec nejlepší. Nepodceňujte fantazii a bizarnosti. Vydejte se na procházku po divoké straně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.