Celebrity

31. srpna 2024 06:15

David Laštovka

Karel Heřmánek měl pět dětí. Všichni potomci mají umělecké sklony, byl na ně pyšný

Vzpomínky na herce Karla Heřmánka

Herec Karel Heřmánek byl nejen vynikajícím hercem, ale také otcem pěti dětí. Z prvního manželství se zubařkou Stanislavou měl dvě dcery, Karolínu a Kristýnu. Z druhého, s někdejší televizní hlasatelkou Hanou, tři syny: Karla, Josefa a Františka. Všech pět dětí je velmi šikovných. Jakou profesní cestu si pro svůj život vybraly?

Prvorozená dcera Karolína vystudovala prestižní uměleckou školu v Amsterdamu a následně začala organizovat zajímavé výstavy věnované především prostorovému umění. Poté, co se vdala, změnila profesi a se svým manželem vyrábí na zakázku nábytek do studií. Druhorozená dcera Kristýna má civilní povolání, ale ve volném čase se věnuje hudbě. Má svoji kapelu, v níž zpívá. Přestože se Karel Heřmánek s jejich matkou rozvedl, staral se o ně, měl s nimi krásný vztah a byl na ně velmi pyšný.

Čtěte také: Karel Heřmánek napsal SMS své manželce. Neodeslal ji a zastřelil se. Měl to promyšlené, řekl svědek

Který ze synů se nejvíce potatil?

Z manželství s někdejší televizní hlasatelkou Hanou, za svobodna Vávrovou, která se stala jeho životní láskou a osudovou ženou, měl tři syny. V roce 1989 se jim narodil syn Karel, který se stal rovněž úspěšným hercem a zahrál si například i v seriálu Polda. O něm se dá říci, že se otci nejvíce podobá. O rok později přišel na svět Josef a v roce 2001 František.

Nejmladší František studuje v zahraničí

Před třemi lety Heřmánek svým dvěma synům, Karlovi a Josefovi, předal své Divadlo Bez zábradlí, které vedl dlouhých třicet let. Potomci si své role v divadle rozdělili. Josef se stal ředitelem, Karel uměleckým šéfem. Nejmladší syn František studuje v Londýně a do rodinného byznysu se zatím ještě nezapojil.

Na svou rodinu byl Karel Heřmánek velmi pyšný. Stejně tak jako na svoje manželství s půvabnou Hanou, která byla o šestnáct let mladší. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ líčil v minulosti herec redaktorovi webu Prima Ženy.

Karel Heřmánek zemřel tragicky ve věku 76 let. Zavzpomínejte na legendárního herce:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.