Celebrity

14. dubna 2022 12:35

David Laštovka

Roman Vojtek má 50: V dětství přišel o rodiče, první láskou byla Daniela Šinkorová

Roman Vojtek v seriálu Hvězdy nad hlavou

Herec, zpěvák, moderátor a tanečník Roman Vojtek, který slaví padesáté narozeniny, v sobě nosí velké trauma. V době dospívání přišel o své milované rodiče, jeho sestra poté utekla za přítelem do Bolívie, tři roky o sobě nedala vědět a on najednou na světě zůstal sám.

Bylo mu třináct let, když jeho maminka onemocněla rakovinou. Rok a půl docházela k lékaři s nalezenou bulkou v prsu a upozorňovala ho na to, že její matka měla rakovinu. Doktor jí ale špatně diagnostikoval jen takzvanou tukovou bulku. Jak se záhy ukázalo, také ona měla zhoubný nádor. Její utrpení, obrovské bolesti se odehrávaly přímo před očima tehdy dospívajícího Romana. „Bylo to hrozné. Chemoterapie jí nedělaly dobře, celé týdny mě v noci budilo její zvracení. Člověka to rozhodí, když vidí, že to nevede k lepšímu zítřku,“ svěřil se Roman Vojtek v pořadu 13. komnata.

Se závažnou nemocí maminka statečně bojovala tři roky. Zemřela v pouhých 39. letech přímo na jeho svátek. „Najednou ve mně bylo strašně prázdno. Dodnes si vyčítám, že jsem ji neobjal, nějak jí nepomohl. Ale byl jsem puberťák,“ povzdechl si. To nejhorší ale teprve přišlo. Jeho tatínek se z neštěstí, které je potkalo, zhroutil a dostal infarkt. Svoji manželku přežil o tři roky.

Zemřel týden před Vánoci. „Bylo mi sice o pět let víc, už jsem to jednou zažil, ale byl to šok. U mámy jsem tušil, že to může přijít, tátova smrt byla nečekaná,“ popsal Roman. Ze dne na den, ve věku, kdy rodiče potřeboval nejvíce, zůstal s o tři roky mladší sestrou Editou na světě sám. Deset let kvůli smutku nedokázal slavit Vánoce.

Šinkorová dostala od Vojtka kopačky. Půl roku chodila v černém

Jako by těch smutných odchodů nebylo málo, zanedlouho přišel i o svou sestru, která se zamilovala a odstěhovala do daleké Bolívie. Tři roky o sobě nedala vědět. „Neměl jsem o ní žádné zprávy, ale podvědomě jsem cítil, že je v pořádku. Jsme na sebe hodně fixovaní a máme se rádi,“ přiblížil Roman.

Se ztrátou rodinného zázemí se nedokázal vyrovnat. Světlo do jeho života vnesla až jeho první velká láska, stejně stará herečka Daniela Šinkorová, s níž se seznámil při talentových zkouškách na JAMU. Jejich vztah trval čtyři roky. Nejdříve spolu tajně žili na kolejích, pak si našli podnájem v garsonce. Nakonec to byl Roman, který ji opustil kvůli muzikálové herečce Markétě Sedláčkové.

„Milovala jsem ho moc. Pověděl mi to na rovinu. „Tebe mám rád, ale zamiloval jsem se do jiné ženy.“ Moc se omlouval, brečeli jsme. Půl roku jsem chodila v černém. Poprvé v životě se mi stalo, že jsem zavolala do divadla, že nepřijdu na zkoušku, že nemůžu. Odložila jsem státnice. Brečela jsem od rána do večera, týden nejedla. Koupila jsem si flašku cinzana, vypila dvě deci a byla jsem hotová. Aspoň jsem to zaspala,“ vzpomínala v rozhovoru pro iDnes.cz na bolestný rozchod Šinkorová.

Sdílejte článek
Štítky rodina rakovina Vánoce Bolívie Roman Vojtek herec Daniela Šinkorová Janáčkova akademie múzických umění v Brně Markéta Sedláčková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.