V soutěži se utká matka čtyř dětí i drsný taktik. Kdo se tento týden nenají?

Prostřeno! XXV (91) - upoutávka

Oblíbená soutěž amatérských kuchařů je tady s dalšími díly a také tentokrát se spoustou skvělých receptů a lidských příběhů. Své kuchyně a vlastní kulinářské umění představí tři muži a dvě ženy. A bude se na co dívat. U prostřených stolů vyzkoušíme a ochutnáme recepty světové i domácí kuchyně. Kromě toho přijde na řadu i zajímavý úkol týdne, kterým je tentokrát luxusní pudink se šlehačkou.

Jak se takové zadání podaří zakomponovat hostiteli do menu, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc? Všem soutěžícím jde o jediné. Pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát. Kromě toho všichni tvrdí, že si chtějí celý týden užít a poznat nové přátele. Odhalí taktika, který jim jejich přání zhatí, nebo se celý týden odehraje v poklidu?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, jež jim může přinést deset tisíc korun. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Martin (37) si říká Šomi, přezdívku má dokonce vytetovanou na ruce

Živil se původně řemeslem, nyní svou šikovnost zúročuje jako obsluha ve skiareálu. Je zatím svobodný, ale zadaný. Hosty překvapí staromládeneckým bydlením. V ložnici má Šomi dokonce pracovní ponk. Tvrdí o sobě, že je nekonfliktní, a těší se na nové kulinářské zážitky. Opravdu tomu tak je, nebo se svým klasickým menu jde za výhrou? Do pořadu ho přihlásila jeho kamarádka, která je přesvědčena o tom, že právě Martin vaří skvěle. Martin nejí vnitřnosti, takže ty se na talířích v jeho den rozhodně neobjeví. Má velice rád maso, ani vegetariánské menu tedy v pondělí nebude na stole. Je také velkým příznivcem a obhájcem různých dochucovadel. Sledujte už v pondělí, jak seznamovací večer dopadne a jestli si všichni hosté padnou do noty.

Úterý: Administrativní pracovnice Michaela (27) se ve volném čase zabývá teraristikou

Studovala na SOU a SŠ oděvní a služeb a pak na vyšší škole podnikatelské. Pracovala jako brusič a výrobní dělník. Nyní dělá administrativní pracovnici. Má manžela Ivana a dva nevlastní syny. Sama o sobě tvrdí, že je flegmatik. Je hodná, upřímná, veselá a nemá ráda falešné lidi ani špatné chování a přetvářku. Do pořadu se přihlásila sama – ze zvědavosti. Ráda by poznala nové lidi a měla nové zážitky. Má zkušenosti s účinkováním v pořadu o pečení. Ráda připravuje ryby, svíčkovou, česká jídla a sushi. A právě česká kuchyně bude v její hostitelský den stěžejní. Menu poskládala z jídel, která má ráda, a nejvíc se bojí toho, že u stolu bude někdo, kdo jí s otevřenou pusou, funí a mlaská. Sledujte už v úterý, jak její večer dopadne, komu bude chutnat a kdo jako první začne taktizovat.

Středa: Klempíř Roman (34) se touží stát fotbalovým trenérem

Má středoškolské vzdělání zakončené maturitou. Pracoval jako obchodní zástupce a řidič. Nyní je klempíř. Má rád sport a je celoživotní sportovec – je rád, když se něco děje. Mezi jeho koníčky patří fotbal, práce, ping-pong, kulečník a kamarádi. Je zatím svobodný a bezdětný. Těší se na životní zkušenost, kterou mu soutěž přinese. A kdyby vyhrál, má jasno – pojede na dovolenou. Co zajímavého se mu při vaření stalo? Jednou byl v restauraci na pivu, kam do práce nepřišla pizzařka, a tak Roman zaskočil, přestože vůbec nevěděl, co má dělat. Bude improvizovat i ve svůj den? Jak se mu takový přístup vyplatí? A jak se středečnímu hostiteli jeho večer povede?

Čtvrtek: Maminka na rodičovské dovolené Veronika (36) se vyučila jako kuchařka

Pracovala jako vedoucí masny a prodavačka v supermarketu. Nyní je na mateřské dovolené. Má s manželem celkem čtyři děti, takže je v jednom kole. A hlavně – musí hodně vařit. Přihlásila se sama, protože ji vždy lákalo vyzkoušet si vaření pro více lidí a zjistit jejich názor na jídlo, které připraví. Ráda vaří a největší odměnou jsou pro ni prázdné talíře strávníků. Tak snad se jí to poštěstí také v její soutěžní den. Jak se Veronice večer povede? Dívejte se už ve čtvrtek.

Pátek: Podnikatel Martin (45) vystudoval dopravní učiliště obor mechanik, opravář strojů a zařízení

Pracoval jako obchodní zástupce a vedoucí pobočky s náhradními díly. Nyní podniká ve stavebnictví. V domě žije s manželkou a dvěma syny – Joshuou (14 let) a Jasonem (12 let). V Bratislavě žije jeho matka, sestra a další syn Martin (24 let). Martin je aktivní sportovec, má práci, která ho baví a v níž je zručný. Rád si pospí a občas odpočine, ale jinak žije s rodinou aktivní život. Baví ho zvelebování domu a rád chodí do přírody s jejich mazlíčkem, rotvajlerem Aronem. Normálně moc nevaří, musí na to mít dost času a náladu – a pak navaří, pohraje si s jídlem a všichni si pochutnávají. Jeho specialita je kotlíkový guláš, ale to jen za pěkného počasí. Zajímavou historku z vaření zatím nemá. Ty očekává až po svém soutěžním dnu. Jak se mu bude dařit v pátek?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.