Vaření v obytňáku a pepř v dezertu. V Prostřeno! dojde na pomstu za taktiku

Patnáct let - Prostřeno! S28 (31)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejdou dva muži a tři ženy. V Jihomoravském kraji se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout.

Kuchyni budou ostatní zkoušet domácí i světovou, některým bude chutnat víc, jiným méně. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je v tomto týdnu vložení sorbetu, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Maminka na mateřské dovolené Sabina (30) se v pořadu ocitla díky kamarádce

Má středoškolské vzdělání, které zakončila maturitou. Pracovala jako obchodní zástupkyně a asistentka. Nyní je na mateřské dovolené. Má přítele a dceru. Bydlí v bytě 3 + 1 a doma jim dělá společnost jejich pes. Do pořadu ji přihlásila její kamarádka, která ví, že Sabina velmi ráda vaří. Pokud by vyhrála, peníze by schovala na pořízení dalšího pejska a zbytek by si užila s rodinou. Sebevědomá a výřečná hostitelka sází na moderní kuchyni a velký důraz klade na koření. Pepř bude i součástí dezertu. Také zábava bude o koření. Sabina zařídí prezentaci netradičních pepřů a soli. Sabina připraví kuřecí játrovou paštiku s kořením pěti vůní s růžovým pepřem a brandy, pomazánku z gorgonzoly s ořechem, hruškou a domácím pečivem, mátovo-hráškový krém, jako hlavní chod kachní prsa, bramborovo-batátovou kaši s pečeným česnekem, s picklovanou červenou cibulí s květinovým pepřem a pistáciový dortík na konec. Sledujte už v pondělí!

Úterý: Student Filip (15) je v Prostřeno! proto, že se přihlásil sám na popud kamarádů

Filip má rozvedené rodiče (od jeho dvou let) a je v jejich střídavé péči. Rodiče bydlí 200 metrů od sebe, takže má vše blízko. Pokud by vyhrál, nakoupil by si oblečení a výbavu na motokros. Jako zábavu chce pro své hosty připravit něco s motorkami – on ukáže, jak se jezdí na trati. Od tří let jezdí motokros, nyní už na profesionální úrovni. Dále hraje florbal za místní klub v Ivančicích. A taky rád chodí na ryby a sleduje seriály. Sám o sobě tvrdí, že je skromný, klidný a má rád dobrou zábavu a rád ji tvoří. Má rád zvířata a milou společnost. Filip sází na menu v netradičním prostředí. Uvaří totiž v obytném voze, ve kterém jezdí na závody. Jak se Filipovi podaří avokádové jednohubky, česneková polévka, penne se sýrovou omáčkou a tvarohový pohár? Sledujte už v úterý, jestli se můžou hosté těšit na kulinářský koncert, nebo je Filip přesvědčen o něčem, co ostatní neocení.

Středa: Zdravotní sestru Alenu (29) do pořadu přihlásil manžel

Je trochu závislá na adrenalinu a dobrodružství. Pokud by vyhrála, zařídila by dětem pokojíček. Jídla pro své menu si vybrala, protože jsou to věci, které vaří a peče nejčastěji. Všem kolem moc chutnají a Alena si myslí, že je bude umět kvalitně připravit. Na obyčejné šneky z listového těsta a lasagne se hosté příliš netěší. Ve volném čase Alena ráda běhá, cvičí a chodí na procházky s pejskem a dětmi. Má ráda vaření. Baví ji moderování a vše kolem hudby. Dřív se věnovala keramice a skládání textů. Sama o sobě tvrdí, že je cílevědomá, tvrdohlavá, energická a pozitivní. Umí být afektovaná, ale mírumilovná. A hlavně si o sobě myslí, že je zábavná. Alena bude příjemnou a sebevědomou hostitelkou. Při zábavě hosty naučí rapovat. Všechny překvapí tím, jak moc dobře jí to jde. Ráda vaří, ale po svém. Jak to ocení její soupeři? Zaujme její menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve středu.

Čtvrtek: Řidič kamionu Ondřej (35) se přihlásil sám. Účinkoval v pořadu už před 12 lety a rád by si opět odnesl výhru

Pokud by Ondřej vyhrál, peníze by investoval do dovolené u moře. Zbytek by použil na chirurgický zákrok pro psa Harryho. Vaření miluje od dětství. Jako zábava se budou vyrábět hrnečky. Menu seskládal z jídel tak, aby si je chtěl dát sám, a věří, že bude chutnat i hostům. Těší se na setkání s novými lidmi a rád si porovná své kuchařské dovednosti s ostatními. Říká o sobě, že je flegmatický a upřímný a má rád legraci i pozitivní lidi. V Prostřeno! je podruhé. Ondra vařil už před mnoha a mnoha lety a dokázal zvítězit. Podaří se mu to i podruhé, nebo si jeho soupeři dobře pohlídají, aby neměl šanci? Někteří mu výhru nepřejí a zejména Sabina bude velmi kritická. Řidič kamionu si ovšem docela věří a chce své zkušenosti zúročit. Ani s nimi se ale nevyhne komplikacím v kuchyni a nechá hosty dlouho čekat. Sledujte ve čtvrtek, jestli právě láska k vaření je tou správnou ingrediencí.

Pátek: Úřednice Lucie (44) se vrátila ke studiu

Pracovala jako prodejní asistentka a recepční a nyní pracuje ve státní správě jako úřednice. Žije kousek od Brna v domečku se svým přítelem, synem a psem. Rodina je pro ni velmi důležitá. Z minulého manželství má jednoho syna (17 let). Nyní si s partnerem buduje nový domov. Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože o pořadu často mluvila a sleduje ho. Přítel ví, že Lucie stále něco vaří a zkouší a vymýšlí v kuchyni nové věci. Pokud by vyhrála, použila by peníze na cestování. Všechny překvapí, když se dozví její povolání. A nečekají ani zábavu – návštěvu army parku. Lucie sází na domácí kuchyni, ale ta je dost časově náročná. Dokáže ji včas připravit, nebo se nevyhne časovým prodlevám? Podávat se bude salát s pečenou řepou, domácí pečivo a bylinkové máslo, kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, hovězí líčka s batátovo-bramborovým pyré a mango-marakujový cheesecake. Nakonec si soutěžící promluví o taktice. Na titul hráče týdne mají soutěžící v merku hned několik kandidátů.

Sledujte už v pátek, co jste v týdnu nepostřehli. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.