Pátá lekce: Pořádná grilovačka pod taktovkou šéfa
Letní evergreen je tady! Grilování je tématem věčným a přitom stále aktuálním i vděčným. Vždyť kdo by rád neposeděl s přáteli u ohně a nekonzumoval při tom lahůdky z grilu. Vyzkoušejte si se šéfem například výrobu vlastních marinád nebo delikatesu v podobě grilovaného mletého masa.
„Rozpalte gril!“ Zavelí úvodem pátého dílu šéf. Jak zjistí jeho učni, na začátku většiny dobrot z ohně jsou marinády a správný výběr suroviny. Pak šéf ukáže svým kuchařským pravítkem, vařečkou, odkud pochází maso na steak, na bifteky, i napoví receptury na jednoduché a přitom výtečné marinády.
Není nad praktickou lekci. Proto se nezapomeňte dívat na Vařte jako šéf! ve čtvrtek večer ve 21.40 na Prima family.
Tady najdete malou ukázku, abychom vás navnadili:
Vše o pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE
Dále se v 5. díle podívejte, jak dlouho se připravuje biftek krvavý, medium nebo propečený. Na co při jeho přípravě máte úplně zapomenout. A co s takovou panenkou? Ve své škole vaření vás Zdeněk Pohlreich naučí zase o něco více.
Odvysílané díly pořadu Vařte jako šéf! si můžete pustit na Prima PLAY
Další recepty zaměřené na maso a inspirace do kuchyně najdete na webu Prima FRESH
Šéfovu karbanátku z grilu nikdo neodolá. V tomto provedení dojde i na zeleninku.
Výběr správného kusu masa je v kuchyni základem. Kde hledat například steak?
Nejlepší marináda je ta, kterou si sami připravíte
Takhle nějak se vrství hamburger v teorii
Na pravý biftek bereme jedině odleželou svíčkovou
Médium? Za všechno může čas.
Grilování není věda, když ovládnete pár základních fíglů
Grilovačka to je hračka. Nebo ne?