Celebrity

14. srpna 2024 13:11

David Laštovka

Vdova herce Rudolfa Jelínka s jeho dětmi zřejmě skončí u soudu. Na pohřbu se ale dohodli

Kvůli sporům v rodině nebylo dlouho jasné, jak bude probíhat poslední rozloučení s hercem Rudolfem Jelínkem, který zemřel 10. srpna ve věku 89 let. Nakonec se vdova Martina Růžičková s hercovými dětmi z prvního manželství, synem Markem a dcerou Barborou, dohodla. Jak bude vypadat pohřeb?

Poslední rozloučení s hercem Rudolfem Jelínkem se uskuteční v úterý 20. srpna od deseti hodin v pražském krematoriu Motol a bude přístupné veřejnosti. Smuteční řeč podle informací webu Prima Ženy pronesou hercův přítel a spolužák z DAMU Antonín Hardt nebo herečka Jiřina Bohdalová.

Čtěte také: Herec Rudolf Jelínek a jeho poslední narozeniny. Gratulovat mu domů přišla i Bohdalová

Během smutečního obřadu se budou promítat ukázky z jeho nejslavnějších filmů a zazní písně, které měl rád. „Rudla měl spoustu fanoušků, lidé ho milovali, proto jsem od začátku měla jasno v tom, že poslední rozloučení musí být veřejnosti přístupné. Myslím, že by si to tak přál a rozhodně si to zaslouží,“ uvedla vdova Martina Růžičková pro web Prima Ženy.

Veřejné rozloučení i soukromý pohřeb

Pozůstalí původně uvažovali o tom, že by místem posledního rozloučení s Rudolfem Jelínkem mohlo být Divadlo na Vinohradech, kde působil třicet let, to je ale kvůli divadelním prázdninám zavřené. Proto nakonec volba padla na krematorium Motol.

Po veřejném smutečním aktu bude následovat soukromý pohřeb, který proběhne pouze v kruhu rodinném. Ta je přitom v posledních měsících rozhádaná.

Čtěte také: Smutek za herce Jelínka. Do všeho šel po hlavě, byl jako Belmondo, vzpomíná režisér

Proč se vdova rozhádala s hercovými dětmi?

Rudolfa Jelínka si proti vůli jeho manželky Martiny Růžičkové vzaly k sobě domů jeho dvě děti z prvního manželství a odmítaly ho vrátit zpátky domů. Důvodem podle nich mělo být to, že se o něj nestarala. Růžičková se kvůli tomu obrátila na policii a věc ohlásila jako únos. „Na tátu si celé roky nevzpomněly a teď o mně začnou říkat, že jsem se o Rudlu nestarala, špatně mu vařila a já nevím, co všechno,“ sdělila redaktorovi webu Prima Ženy.

Podle Jelínkových dětí šlo z její strany ale o lživá nařčení. „Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení,“ uvedly následně Jelínkovy děti v prohlášení, které zaslaly do redakce CNN Prima NEWS. Přestože Rudolf Jelínek zemřel, i tak celá věc podle vdovy Martiny Růžičkové zřejmě skončí u soudu. „Počítám s tím. Chci očistit své jméno,“ uvedla pro web Prima Ženy.

Skon Rudolfa Jelínka zarmoutil jeho kolegy, přátele i fanoušky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.