Večer u Pavla nezachrání ani vtipy. Soupeře znechutí upatlané nádobí a dršťky

Cirkusák - Prostřeno! S29 (82)

Úterní večeře se v soutěži amatérských kuchařů z Plzeňského kraje odehraje v garsonce u vtipálka Pavla. Ten si neláme hlavu s pořádkem a neumí ani moc vařit. Nejvíc hosty pobaví nápadem, do čeho by investoval případnou výhru.

Jednapadesátiletý Pavel se do souboje o nejlepší menu nepřihlásil sám. Pomocného skladníka k účasti přesvědčil kamarád. Peníze by se Pavlovi hodily, potopit někoho za každou cenu ale nechce. Jeho bydlení není nic velkého. Do garsonky, kterou obývá s kamarádem, se nevejde ani pořádný stůl se židlemi, proto budou soutěžící sedět na postelích. Stůl a skleničky jsou vypůjčené. Kuchyňka je malá a Pavel není moc pořádný. Vaření tedy bude pořádná výzva. V menu Pavel slibuje zelňáky, dršťkovou polévku, segedínský guláš a jablečnou buchtu.

Dršťková polévka soutěžící nepotěší. Kupodivu jen Ivana ví, že jde o hovězí předžaludky. „Dršťky, to jsou vepřové laloky,“ je přesvědčený Pavel. Velké problémy ale bude mít s dezertem. Jablečná buchta nejde odlepit od pečicího papíru a domnělá čokoládová poleva na ozdobu se ukáže být kakaovým práškem.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Soutěžící připraví jídla s banánem

Na Pavlovo vaření, stejně jako na ostatní epizody z Plzeňského kraje, se už nyní můžete podívat na prima+. Při příchodu budou hosté v šoku. Ivana čekala hezký prostorný byt. Terezii vadí spousta věcí a na Milana působí garsonka jako ubytovna. Pavel se ostatním svěří, že by si za případnou výhru koupil lustr. Soupeři se budou smát, jak lustr za 60 tisíc asi bude vypadat.

Podívejte se, jak soutěžící ochutnávají opilý moučník:

Knedlík obalený smetím a klaunské vtipy

Pavel nabídne jako přípitek červené víno, které nalévá do sklenek na šampaňské. Ivaně to nepřipadá vhodné a vadí jí také, že skleničky nejsou čisté. Terezie při pohledu na špinavé příbory a nádobí ani nechce nic pozřít. Zelí v předkrmu bude tvrdé a pochoutku s pivem, která je úkolem týdne, dámy ani neochutnají. Polévka bohužel nedopadne dobře. Chuťově bude mdlá. V malém prostoru se nedá šmejdit, proto soutěžící pozorují Pavla, jak krájí knedlík. Kousek mu spadne na zem.

Ostatní se znechucením sledují, jak Pavel knedlík obalený smetím z podlahy strká do pusy. Než se knedlík napaří, Pavel začne vyprávět vtipy. Ty ale nemají hlavu ani patu. Jak hostitel prozradí, kdysi dělal u cirkusu. David si myslí, že byl asi klaunem. Zvláštní menu pak zakončí jablečná buchta, ve které soupeři marně hledají stopy po ovoci. Zato je až příliš cítit rumem. Dívejte se v úterý, kolik dostane Pavel bodů. Ukáže se někdo jako taktik?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.