Vegetariánka se stará o divočáky a slepou krávu. Hosté si pochutnají na hovězím

Prostřeno! S27 (91) – Soutěžící nic nejí

V pondělí odstartuje soutěž amatérských kuchařů v Královéhradeckém kraji. K plotně se postaví Aneta. Je to velká milovnice zvířat a zapřísáhlá vegetariánka. Všem bude vrtat hlavou, proč jim uvařila maso a svoje jídlo ani neochutná. Je to taktika?

Pondělní hostitelka Aneta zachraňuje domácí i hospodářská zvířata, která potřebují pomoc. Celkem má doma kolem čtyřiceti zvířat. „Je tady hodně chlupů a různých bobků,“ připouští hostitelka a doufá, že to hostům nebude vadit. Aneta se stará o nemocné psy, ovce, kozy, slepou krávu zachráněnou z velkochovu či o divočáky, kteří pocházejí z pražské záchranné stanice. O zvířata pečují s kamarádkou. Do Prostřeno! se Aneta přihlásila, aby na svoji činnost upozornila. Na jejím menu soupeři najdou veganskou pomazánku, hovězí vývar, hovězího ptáčka s rýží a buchty s kakaem.

Anetin zvěřinec si hosté mohou prohlédnout v rámci zábavy. Bohužel je neprovede hostitelka, ale její kamarádka, z čehož nebudou nadšení. „Zábava mě nepřekvapila a ani se mi nelíbila,“ říká Nikola. Po prohlídce se přesunou do jídelny. Prostřený stůl bude nepříjemným překvapením. Hostitelka si nedá práci ani s rozdělením příborů. Všechny budou v jednom hrníčku uprostřed stolu. Předkrm bude na míle vzdálený slibované veganské pomazánce. Ta je totiž nepoživatelná. Náhradní variantu, husí sádlo od kamarádky s žitným chlebem, nikdo neocení.

Podívejte se na video, ve kterém hostitelka představuje svůj zvěřinec:

Dva chody Aneta nepřipravovala sama

Aneta nechá hosty při jídle samotné a jde do kuchyně. Sádlo totiž nejí. V menu je ostatně více chodů, které hostitelka neplánuje jíst. Je totiž vegetariánka. A proč tedy servíruje to, co nejí? Chce se zavděčit soutěžícím, od nichž očekávala, že budou masožravci. Ti by ale ocenili jídlo, které by si dala s nimi. Navíc si nepřipadají dobře, když hostitelka neustále odbíhá od stolu a netráví čas s nimi. Patnáctiletému Martinovi to bude připadat nezdvořilé a ostatní také soudí, že by takto neměl večer probíhat.

Brzy vyjde najevo, že Aneta není zkušená kuchařka. To sami uvidíte na prima+ a v podvečer na obrazovce. Těsto na buchty třikrát pokazí, pomazánku přesolí a v polévce budou místo tekutiny převažovat nudle. Většinu vývaru totiž hostitelka použije na podlití ptáčků, kteří se jako jediní povedou na výbornou. Kdyby Aneta odstranila z masa provázky, bylo by bez chyby. Slibovaného kakaa k buchtám se soutěžící nedočkají a servírované buchty neupekla hostitelka, ale její kamarádka. Soutěžící neví, co si o hostitelce mají myslet. Nikolu zaráží, proč se přihlásila do takového pořadu, když se mohla zviditelnit i jinak. Jak soupeři tento večer ohodnotí? Přijmou fakt, že je hostitelka nervózní, a proto večer neprobíhá, jak má?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.