Mámy sobě

26. března 2023 19:00

Andrea Antony , Michaela Švarcová

Vendula Pizingerová připouští rezervy ve výchově. Chybí jí důslednost

Ikona charitativní činnosti Vendula Pizingerová svůj život zasvětila pomoci druhým. Poté, co ji v roce 2000 zemřela dcera Klára, se rozhodla pomáhat vážně nemocným dětem. Od té doby přivedla na svět syna Jakuba a skoro na prahu padesátky syna Josefa.

Prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje věří, že jí síly při výchově synů nedojdou. Kubu má s hudebním skladatelem Karlem Svobodou, Pepu se sportovcem a fotografem Josefem Pizingerem. „Kuba, když byl malý, tak měl chůvu, protože když mu byl rok a půl, tak přišel o tátu. To byla taková nestandardní situace, že jsem třeba rok nevěděla, že mám dítě a bez pomoci kamarádek bych to nezvládla. Naopak Pepa chůvu nemá. Střídáme se s babičkou,“ řekla Pizingerová v pořadu Mámy sobě.

U druhorozeného syna se Vendula snaží nedělat chyby, kterých si je vědoma z dřívějších let. Stále se ale najde jedna vlastnost, která prezidentce nadačního fondu není blízká. „Jestli šel někdo pro důslednost dvakrát, tak já ani jednou. Daleko důslednější je Pepíčkova babička. Naštěstí Pepa je můj takový zenový mistr, takže v čem jsem doposud při výchově svých dětí nebyla tolik důsledná, tak teď to doháním,“ upřesnila Pizingerová moderátorce Andree Antony.

Jaké je to mít tři chlapy v domě a stačí vůbec na ně?

Další díly pořadu Mámy sobě najdete ZDE.

Hlavním partnerem pořadu je Česka mincovna

Česká mincovna z Jablon­ce nad Nisou je spolehlivým partnerem České národ­ní banky již od svého založení v roce 1993. Za tu dobu vyrazila na 3,5 miliardy min­cí. Pro ČNB vyrábí veškeré kovové oběživo, které Čechům cinká v kapsách, tj. 1, 2, 5, 10, 20 a 50Kč mince, ale také všechny zla­té a stříbrné pamětní mince s nominální­mi hodnotami 200, 500, 5 000 a 10 000 Kč.

Vedle výroby pro potřebu státu Česká mincovna každoročně připravuje vlastní emisní plán, který obsahuje stovky titulů. Snoubí se v nich špičkové umělecké a řeme­slné zpracování, přísně omezený emisní náklad a přednosti drahých kovů. Investiční mince nabízejí uchování a zhodno­cení finančních prostředků.

Dárkové mince a medaile jsou pak určené k různým příležitostem jako např. novorozeným miminkům, novomanželům či absolventům škol a je možné na ně vyrýt osobní věnování. Zlato a stříbro jsou symboly luxusu již tisíce let, po které lidem propůjčovaly moc, umožňovaly budovat i bořit říše, budit zájem krásných žen a jít za svými sny. Díky České mincovně už člověk nemusí být egypt­ským faraonem nebo karibským pirátem, aby se mohl těšit z lesku drahého kovu a výhod, které přináší.  Přesvědčte se sami na www.ceskamincovna.cz

Sdílejte článek
Štítky Kuba Vendula Pizingerová Karel Svoboda Mámy sobě

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.