Celebrity

11. července 2024 08:53

David Laštovka

Ivana Gottová si na stěhování do vily za 68 milionů počká. Stále není hotová

V životě rodiny zpěváka Karla Gotta, který by 14. července oslavil 85. narozeniny, se od jeho smrti hodně změnilo. Vdova Ivana učinila zásadní rozhodnutí. Z vily na Bertramce, kde společně prožili nejkrásnější chvíle, udělá unikátní muzeum a s dcerami se přestěhuje do nové vily. Tu si pořídila už před rokem, ale stále ještě není hotová.

Ivana Gottová si s dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií vyhlédla nový domov. Na pražském Smíchově řadovou vilu kategorie 5 plus kk, která čítá 305 metrů čtverečních. K domu náleží i velká zahrada.  Zaplatila za ni 68 milionů korun, smlouvu však nepodepsala jako fyzická osoba, ale jako jednatelka společnosti Karel Gott Agency s.r.o. Dům tedy patří její firmě.

Čtěte také: František Ringo Čech o slavných vrstevnících: Nepochopím, proč si v sedmdesáti dělají děti

Ještě na začátku letošního roku to vypadalo, že se do moderně vyhlížející novostavby bude moci s dcerami nastěhovat do pár měsíců. Jenže ani nyní nejsou všechny stavební práce dokončené a Ivana si tak bude muset ještě počkat.

Do vily na Bertramce se letos fanoušci nepodívají

Z vily na Bertramce, kde Karel Gott žil od roku 1974, nejdříve sám, poté i se svou milovanou rodinou, plánuje vdova vybudovat muzeum, které bude přístupné veřejnosti. Původně se mělo otevřít ve druhé polovině letošního roku, ale ani to se nestihne. Jak Ivana oznámila na své sociální síti, kvůli rozsáhlým přípravám bude otevřeno později.

Čtěte také: Martina Formanová se s Gottem pokoušela o miminko. Se syny oscarového režiséra nevycházela

„Chci vám náš domov ukázat tak, jak ho měl Karel rád a jak v něm žil, včetně všech důležitých detailů a zajímavostí, o které bych vás nerada ochudila. A to bohužel ještě nějakou chvíli potrvá, tedy déle, než jsme všichni předpokládali a plánovali. Villu Gott vám určitě otevřeme, jen termín musíme posunout až na polovinu roku 2025,“ napsala vdova.

Gottovi přátelé Ivaně tleskají

Oslovení blízcí přátelé Karla Gotta záměr Ivany Gottové kvitují. „S Ivanou jsem se o tom bavil. Když budu mluvit za sebe, tak udělala jednoznačně správné rozhodnutí, což jsem jí také řekl. Myslím, že muzeum ve vile na Bertramce je skvělý nápad a fanoušci to velmi ocení,“ uvedl zpěvák Michal David pro web Prima Ženy.

Dům plný vzpomínek

V podobném duchu hovořil i hudební skladatel Zdeněk Barták, který pro Karla Gotta napsal řadu hitů a velmi často ho ve vile na Bertramce navštěvoval. „Karel byl vždycky skvělý hostitel, moc rád na ty časy vzpomínám. Rozhodnutí Ivany chápu, myslím, že to vyřešila nejlépe, jak mohla. Ten dům je plný vzpomínek, Karla by jí připomínal na každém rohu, musí se od toho oprostit a jít dál. Udělat z vily muzeum považuji za výbornou myšlenku. Pro fanoušky to bude skvělá příležitost vidět, jak Mistr žil, navíc se spoustou cenností s jeho kariérou spojených,“ prohlásil Zdeněk Barták pro web Prima Ženy.

„Ta vila má svá léta, takže jako kulturní památka bude mít o to větší kouzlo. Ono něco jiného bylo, když v ní Karel žil sám. Když se pak oženil a narodily se jim s Ivanou dvě krásné dcery, tak už ten prostor nestačil a museli přestavovat. Takže to, co Ivana učinila, má naprosto své opodstatnění a svoji logiku,“ poznamenal hudební skladatel.

Tuzemská hudební esa chystají jedinečný koncert k nedožitým pětaosmdesátinám Karla Gotta:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.