Celebrity

3. srpna 2024 06:00

David Laštovka

Vítězslava Jandáka čeká zlatá svatba. Měl řadu románků, košem mu dala jen jedna žena

Než se Vítězslav Jandák, který 3. srpna slaví 77. narozeniny, poznal se svou manželkou Zdenou, s níž má dvě děti, prožil několik lásek s velmi slavnými ženami. Patřila mezi ně herečka Libuše Geprtová, s kterou měl syna, nebo televizní hlasatelka Milena Vostřáková.

Herec a bývalý politik Vítězslav Jandák měl pro krásné ženy vždycky slabost a slavil u nich úspěch. Jeho životní láskou se stala Zdena Veselá, která pracovala jako produkční Krátkého filmu. Poznali se během seriálu, který se natáčel na Slovensku. Při prvním setkání se pohádali, Jandák ji pak na usmířenou pozval na oběd, zamilovali se do sebe a od té doby tvoří nerozlučný pár. Za tři roky v manželství oslaví už padesát let. Mají spolu dvě děti, syna Vítězslava a dceru Kláru, a od nich už několik vnoučat.

Geprtová chtěla jejich syna vychovávat sama

V mládí Vítězslav Jandák prožil několik lásek. Tou první, na kterou se nezapomíná, byla o šest let starší herečka Libuše Geprtová, kterou nejvíce proslavila postava Viktorky ve slavném filmu Babička režiséra Antonína Moskalyka. Místo svatby však přišel rozchod, a to v okamžiku, kdy spolu čekali miminko. Jandák o tom neměl tušení. Dozvěděl se to až zpětně, když se syn Svatopluk narodil. Chtěl přiznat otcovství, ale Geprtová si to nepřála a chtěla dítě vychovávat sama. Dala mu i své příjmení.

Čtěte také: Slováček, Janda, Harapes, Růžičková. Kdo ze slavných kandidoval do Senátu a jak dopadl?

Románek s krásnou televizní hlasatelkou

Toto téma je pro Jandáka dodnes velmi citlivé a nerad o něm hovoří. Se synem se nikdy nevídal a nekontaktoval ho ani po smrti Geprtové, která zemřela v pouhých třiašedesáti letech na rakovinu.

Milostný románek prožil také s o třináct let starší televizní hlasatelkou Milenou Vostřákovou. „Byla to opravdová dáma, úžasná žena, velmi inteligentní, sečtělá, vždycky měla glanc a šmrnc,“ vzpomínal na ni po její smrti redaktorovi webu Prima Ženy.

Královna z Popelky mu dala košem

Jen jediná žena mu dala košem. O dvanáct let starší švýcarsko-německá herečka Karin Lesch, která v pohádce Tři oříšky pro Popelku, v níž hrál princova pobočníka, představovala královnu. Během natáčení se na ni snažil udělat dojem, ale měl to marné. Na zmíněnou pohádku, která se každoročně vysílá o Vánocích, se zásadně nedívá.

Čtěte také: Jandák: Léky nejsou, vozí se na Ukrajinu. V Kyjevě vláda vyhodí čtvrt miliardy za ambasádu

„Jednak proto, že se na sebe nerad dívám, a navíc ctím to, co říkávala už moje babička: ‚Hochu, dívej se dopředu, ne dozadu.‘ Takže se dívám jen dopředu a tam žádnou Popelku nevidím. Štědrý den v posledních letech obvykle s manželkou trávíme u vnoučat. Jednou z tradic je, že k večeři musí být třeboňský kapr a ta druhá, nepohádat se s manželkou,“ prozradil s úsměvem Vítězslav Jandák redaktorovi webu Prima Ženy.

Podívejte se na rozhovor s advokátkou Evou Ondřejovou o střídavé péči:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.