Celebrity

14. května 2024 06:00

David Laštovka

Vladimír Dvořák byl otčím Krausové a tchán Jílkové. Růžičkové chtěl zničit kariéru

Mistr humoru Vladimír Dvořák se nejvíce proslavil zábavným televizním pořadem, který moderoval s herečkou Jiřinou Bohdalovou. Jaké bylo jeho soukromí?

Guru televizní zábavy Vladimír Dvořák se oženil celkem dvakrát. S manželkou Hanou se mu narodila dcera Hana a syn Vladimír, který si vzal za ženu televizní moderátorku Michaelu Jílkovou. Jejich svazek, v němž se narodil syn Jakub, skončil po 12 letech rozvodem. S druhou manželkou Jiřinou vyženil Vladimír Dvořák dceru Janu Krausovou, herečku a bývalou manželku herce Jana Krause, kterou bral jako svoji vlastní. Krásně se o ni staral, a ona mu dokonce říkala tati.

Otestujte se v KVÍZU: Jak znáte herečku Janu Krausovou? S Ivanou Chýlkovou si prohodily partnery

Mezi jeho osudové ženy patřila i herečka Jiřina Bohdalová, s níž vytvořil řadu nezapomenutelných vtipných scének v pořadu Televarieté. Seznámili se poměrně kuriózně. Poznal se s jistou dívkou, do níž se zamiloval a pozval ji do vypůjčeného bytu. Přišla, ale ne sama, nýbrž s kamarádkou, která snědla většinu chlebíčků, pořád něco breptala a chichotala se. Onou kamarádkou byla právě Bohdalová.

Jiřina Bohdalová prozradila, proč skončila s hraním v divadle:

Heleně Růžičkové škodil, pomohla jí Švorcová

Zatímco řada umělců si na Dvořáka uchovává krásné vzpomínky, herečka Helena Růžičková si s ním do oka příliš nepadla a tvrdila o něm nepěkné věci. „On měl jeden čas velké postavení, velké slovo. Rozhodoval o tom, kdo bude a nebude na televizní obrazovce, a zneužíval toho. Stačilo, když se mu někdo znelíbil, a ten člověk už si pak neškrtl. Jednou jsme se spolu potkali na nějaké akci a já mu od plic řekla, co si o něm myslím – a co myslíte, že nastalo? Postaral se o to, že jsem pak měla v televizi několik let stopku. Pomohla mně až Jiřina Švorcová, která se za mě přimluvila. Řekl jí, ať si teda ta Růžičková hraje, že je to stejně herečka třetí kategorie, po které neštěkne ani pes,“ svěřovala se za života Helena Růžičková redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Helena Růžičková rakovinu překonala. Lékaři to brali jako zázrak, říká Zdeněk Troška

Na sklonku života Vladimíra Dvořáka na přechodu pro chodce srazilo auto a utrpěl vážná zranění. Z nich se ještě dokázal dostat. Následně ale začal mít problémy se srdcem a postupně mu selhávaly životně důležité orgány. Zemřel 28. prosince roku 1999 ve věku 74 let.

Sdílejte článek
Štítky rozvod výročí moderátor smrt láska rodina manželství vztah kariéra televize herec otčím tchán Vladimír Dvořák

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.