Celebrity

7. června 2023 06:05

David Laštovka

Vlastimil Hašek manželce Daně Syslové zemřel v náručí. Jejich syn se po jeho smrti oběsil

TOP STAR magazín 2018 (51): Dana Syslová

Životní láskou herce Vlastimila Haška, od jehož narození v těchto dnech uplynulo 95 let, byla o sedmnáct let mladší herečka Dana Syslová. Manželství hereckého páru bylo velmi divoké, poznamenané tragickými událostmi.

Vlastimil Hašek se do Dany Syslové zamiloval během jejich společného angažmá v Městských divadlech pražských a byla z toho velká láska. „Začal o mě pečovat, až z toho byl vztah a dítě na cestě,“ prozradila pro deník Právo Dana Syslová. Přestože je dělil poměrně velký věkový rozdíl, ze začátku jim to v manželství klapalo. „On mě vlastně vychovával, ochraňoval před nástrahami světa. Byl úžasný kuchař, ale jinak byl hrozně nepraktický. Neuměl přibít ani hřebík,“ zavzpomínala herečka, která s Haškem měla dva syny, Jiřího a Daniela.

Osudným se mu stal infarkt

Problémy ve vztahu nastaly až v pozdějších letech. „Když jsem pak vedle něho dospěla, trochu se to mezi námi zadřelo. Měli jsme doma často Itálii. Byl cholerik, vyletěl kvůli každé hlouposti. A já jsem si také nic nenechala líbit,“ přiblížila nejčastější příčiny jejich hádek.

Na rozvod ale ani jeden z nich nikdy nepomyslel. Do jejich vztahu po sedmadvaceti letech manželství nemilosrdně zasáhl osud. Život Vlastimila Haška, jehož poznávacím znamením byly silné dioptrické brýle, totiž vyhasl předčasně. Měl nemocné srdce, se kterým se léčil mnoho let. Když byl naposledy hospitalizován v nemocnici, lékaři ho na víkend pustili domů. V sobotu ho však postihl další infarkt a své ženě 12. dubna roku 1992 zemřel v náručí. Bylo mu 63 let.

Syn trpěl depresemi

Krátce po jeho smrti však došlo k další obrovské tragédii. Jejich syn Jiří spáchal sebevraždu. Oběsil se. Bylo mu pouhých 25 let. Herečka tak během několika měsíců přišla o dvě lásky svého života. „Bylo to strašné období. První roky jsem prožila jakoby v mlze,“ uvedla. O důvodu, proč se jejich syn rozhodl dobrovolně opustit pozemský svět, se dlouhou dobu spekulovalo. Mluvilo se o tom, že neunesl tátovu smrt. Takovou verzi ale herečka striktně odmítla. „To je nesmysl. Syn byl přecitlivělý, trpěl depresemi,“ vyjádřila se k citlivému téma v magazínu MF DNES. Po synovi jí zůstala vnučka. Se svojí maminkou sice žije v Rakousku, ale jsou spolu v kontaktu.

S vážnými zdravotními problémy se v minulosti potýkala také Dana Syslová. Když jí bylo 61 let, našli jí lékaři při běžné preventivní gynekologické prohlídce zhoubný nádor. Podstoupila operaci a sérii chemoterapií. Naštěstí všechno dobře dopadlo a zrádnou rakovinu překonala. V úvodním videu zavzpomínala na vážnou nemoc a fenku Máňu, která jí pomáhala těžké období zvládnout (reportáž z roku 2018).

Sdílejte článek
Štítky smrt láska syn manželství sebevražda vztah herec herečka Městská divadla pražská Dana Syslová Vlastimil Hašek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.