Celebrity

15. července 2023 17:30

Marie Makovská

Vondroušová vyhrála Wimbledon. Kamarádka pro ni obětovala debl, trenér prohrál sázku

Markéta Vondroušová (24) dosáhla největšího úspěchu své kariéry a stala se wimbledonskou šampionkou. Před ní se to podařilo jen Petře Kvitové (2011 a 2014) a Janě Novotné (1998). Kdo stál v pozadí úspěchu mladé hráčky a po celou dobu ji podporoval?

Markéta Vondroušová ve finále Wimbledonu 2023 vyhrála nad Tunisankou Ons Džabúrovou stala se další českou šampionkou na nejcennějším turnaji světa. Milovnice drsného humoru a tetování si nepustí k tělu jen tak někoho. Tři lidé a jedno zvíře jí však byli po celou dobu na cestě k vítězství velkou oporou.

Nejlepší kamarádka Miriam Kolodziejová

Jak uvádí iSport, s Markétou Vondroušovou se znají už léta. „Snad od doby, kdy mně bylo deset a jí osm. Už to bude třeba šestnáct let!“ žasne Kolodziejová, která letos s Vondroušovou nastoupila i do turnaje ve čtyřhře a vyhrály spolu dva zápasy. Další už Koldziejová Vondroušové zakázala. „Nejdeš!“ rozhodla rázně. „Vím, že tady má od prvního kola problémy s kotníkem a její prioritou je singl. Jsem jí vděčná i za ty dva dobré zápasy v deblu, taky mi mohla říct, že nechce hrát vůbec,“ promluvila Kolodziejová smířeně. A své kamarádce zůstala oporou až do posledního okamžiku, přestože její otec i sestra už zamířili z Londýna zpět domů.

Trenér Jan Hernych

Jan Hernych (44) byl profesionálním tenistou a Markétu Vondroušovou trénuje od roku 2018. Poté se na nějaký čas rozešli, ale znovu se dali dohromady. Vondroušová má podle slov svého trenéra trochu drsnější smysl pro humor. A protože miluje tetování, kterých má sama hned několik po celém těle, se svým trenérem se vsadila, že pokud turnaj vyhraje, bude se kvůli ní muset také nechat tetovat.

Inspirovala ji v tom hráčka Jelena Rybakina. Všimla si totiž, že trenér této Kazachstánky má vytetované jméno své svěřenkyně a datum jejího triumfu na Wimbledonu na paži. „Tak jsem Herňovi říkala, že se o to samé taky vsadíme. Smál se a říká: ‚Když vyhraješ grandslam, tak jo.‘ Plácli jsme si. Asi chudák nevěděl, do čeho jde,“ cituje tenistku web iSport.cz. „Hned po semifinále jsem Herňovi říkala: ‚Ještě jeden zápas a jdeš!‘“ vyprávěla se smíchem tenistka. A co přesně by si podle ní měl nechat Hernych vytetovat? „Můj obličej,“ dodala s humorem tenistka.

Po jejím vítězství trenér v rozhovoru pro iSport potvrdil, že na tetování opravdu půjde, přestože není jejich příznivcem a žádné zatím nemá. „Ta sázka byla jedna úplně nevinná větička před turnajem, z které se teď pro mě stalo téma. Ale už ve Švejkovi se říká, že dluhy z karet se musí platit. A já sázku musím dodržet. Jen musíme prodiskutovat, co to bude, kde to bude, kdy to bude a jak to bude,“ řekl.

Manžel Štěpán Šimek + kocour

Navzdory svému věku je Markéta Vondroušová už rok vdaná za svého dlouhodobého partnera Štěpána Šimka a přijala i jeho příjmení, které však ve sportovním světě nepoužívá. Potkávala ho už jako malá, kdy spolu hrávali tenis. Štěpán si však později vážně poranil rameno a musel na operaci, v osmnácti letech nakonec s tenisem skončil. Právě v té době se do sebe zamilovali. Nyní je projektovým manažerem. Za zmínku stojí také kocour bez srsti Frankie, další významný parťák v osobním světě Markéty Vondroušové, který spolu s jejím manželem čeká doma, až se jim ze světa vrátí novopečená šampionka.

Zdroj: CNN Prima NewsiSport, Seznam Zprávy

Sdílejte článek
Štítky Londýn Petra Kvitová Wimbledon trenér výhra tenista Markéta Vondroušová Jana Novotná šampion Miriam Kolodziejová Jan Hernych

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.