Celebrity

14. července 2023 13:20

Šarlota Chmelařová

Markéta Vondroušová miluje tetování i drsný humor. S trenérem uzavřela krutou sázku

Vondroušová jde do finále

Talentovaná a nadějná česká tenistka Markéta Vondroušová (24) sbírá jeden úspěch za druhým. Jaká je tato sportovkyně v osobním životě a jak se vypořádala se změnou příjmení po svatbě?

Markéta Vondroušová (24) je pohledná blondýnka, která se na tenisovém kurtu mění v nezastavitelnou bojovnici. Svým soupeřkám dává pořádně zabrat a dere se dopředu. Ostatně to potvrdila také v zápase s Elinou Svitolinou, po kterém se probojovala do finále Wimbledonu. Na kontě má také úspěch z olympijských her v roce 2021, ze kterých si přivezla stříbrnou medaili.

Mohlo by vás zajímat: Tenisová senzace: Vondroušová si zahraje finále Wimbledonu. Byl to zázrak, řekla Navrátilová

Ačkoliv působí čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova na první pohled jako něžná bytost, netají se svou láskou k tetování. Má jich hned několik, a to po celém těle. Podle svých slov je už ani nedokáže spočítat. S trenérem Janem Hernychem se dokonce vsadila, že pokud vyhraje turnaj, půjde kvůli ní na tetování. Inspirovala ji v tom hráčka Jelena Rybakina. Všimla si totiž, že trenér této Kazachstánky má vytetované jméno své svěřenkyně a datum jejího triumfu na Wimbledonu na paži. „Tak jsem Herňovi říkala, že se o to samé taky vsadíme. Smál se a říká: ‚Když vyhraješ grandslam, tak jo.‘ Plácli jsme si. Asi chudák nevěděl, do čeho jde,“ cituje tenistku web iSport.cz.

Čtěte také: Nosil jí tašky a dva dny spolu nemluvili. Jak se seznámili Lucie a Tomáš Plekancovi?

Vondroušová má podle slov svého trenéra trochu drsnější smysl pro humor. „Hned po semifinále jsem Herňovi říkala: ‚Ještě jeden zápas a jdeš!‘“ vyprávěla se smíchem tenistka. A co přesně by si podle ní měl nechat Hernych vytetovat? „Můj obličej,“ dodala s humorem tenistka, která miluje také čokoládu, cestování a moře.

Dilema s příjmením

Markéta Vondroušová se před rokem vdala za svého dlouholetého partnera Štěpána Šimka a přijala jeho příjmení. I když tak nějak napůl. Zatímco v dokladech už má napsáno Šimková, ve světě sportu se chce stále držet svého rodného příjmení. „Na všech dokladech už jsem si ho změnila a ptala jsem se, zda si pro tenis můžu nechat to staré. Prý bez problému, bylo to pro ně i jednodušší,“ vysvětlila Vondroušová webu iSport.cz.

Čtěte také: Česká hvězda Wimbledonu Vondroušová, jak ji neznáte. Takhle to sekne tenistce v plavkách

Trable se jménem občas zažívá i na cestách. V rámci některých turnajů je poskytováno hráčkám ubytování a jí dělají rezervaci na tenisové jméno. „Jenže potřebuju mít hotel na Šimkovou, protože už na Vondroušovou nemám žádný pas. Často můj pokoj kvůli tomu ani nemůžou najít. Zatím jsme se vždycky domluvili, ale až někdo bude prudit, bohužel už nedokážu, že jsem Vondroušová,“ popsala tenistka prekérní situace, do kterých se občas dostává.

Sdílejte článek
Štítky tenis Wimbledon sportovkyně celebrity soukromí sport Markéta Vondroušová tenistka tetování

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.