Celebrity

19. července 2024 06:05

David Laštovka

Vražedkyně Stodolová se za mřížemi rozvedla a změnila vzhled. S muži si píše na seznamce

Jaroslav Stodola - Byly peníze, byl sex, byla pohoda

Dana Stodolová, která má na svědomí smrt osmi nevinných seniorů, patří k jedné z nejhorších českých sériových vražedkyň v historii. Doživotní trest si odpykává ve věznici v Opavě, kde 19. července oslaví 54. narozeniny. S manželem Jaroslavem, s nímž vraždila, se během pobytu za mřížemi nechala rozvést a změnila si příjmení.

Dana Stodolová vyrůstala na jihu Slovenska a dětství neměla zrovna idylické. Její otec byl agresor, který rodinu tyranizoval. Ve škole měla dobrý prospěch a dostala se na gymnázium. V hlavě však měla jediné, co nejdříve se osamostatnit a vymanit se z dosahu svého otce. Už ve svých patnácti letech se provdala a o rok později se jí narodila dcera. Manželství se však krátce na to rozpadlo.

Čtěte také: Pro peníze vraždili důchodce. Kdybych Danu nepotkal, tak se to nikdy nestane, dušuje se Stodola

Dělala barovou tanečnici a byla znásilněna

Za nový domov si vybrala Česko, kam se odstěhovala společně s matkou a dvěma sestrami. Znovu se vdala a se svým mužem odcestovala do Kanady, kde si vydělávala jako barová tanečnice. Když se jednou v noci vracela z práce domů, byla znásilněna. Utrpěla trauma a začala užívat silné léky. I druhé manželství skončilo rozvodem.

Poslechněte si podcast Hlasy zločinu: Manželé Stodolovi

Mohlo by vás zajímat: Stodola udělal u soudu zásadní chybu. U jeho „zábavné“ historky s mrtvým tělem vám nebude dobře

S manželem surově zabíjeli. Ve vztahu byla dominantnější

Stodolová se vrátila zpátky do Čech a usadila se u matky ve Slavošově na Kutnohorsku. V roce 1988 se na vesnické zábavě seznámila s Jaroslavem Stodolou, ale dlouho byli jen přátelé. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila až o třináct let později. Potkali se v čekárně u lékaře, Stodola měl otravu krve a ona mu nabídla, že se může léčit u ní doma. Postupně se z nich stali partneři, manželé a nakonec i brutální vrazi. Kvůli finančním problémům začali okrádat bezbranné seniory, které pak chladnokrevně zabíjeli. Na svědomí mají smrt osmi lidí. Podle výpovědí svědků byla ve vztahu dominantnější Stodolová, která svého muže řídila a on plnil její přání. V úvodním videu se můžete podívat, co Jaroslav Stodola o své ženě říkal.

Ve vězení zhubla 20 kilo. Dopisuje si s muži

Přestože se během výkonu trestu mohli stýkat, komunikovali pouze písemně a dva roky po zadržení byli v nepřítomnosti po vzájemné dohodě rozvedeni. Vražedkyně si změnila nejen příjmení na Zeislovou, ale rovněž svůj vzhled. Začala nosit dlouhé tmavé vlasy. Ve vězení pracuje jako obsluha velkokapacitní pračky na ložní prádlo. Odpoledne obvykle tráví čas procházkou po dvoře a večer se dívá na televizi. Před časem v rozhovoru pro deník Blesk zmínila, že za mřížemi zhubla přes dvacet kilogramů. Baví se tím, že si podává inzeráty na seznamce a s muži si pak dopisuje. Více o životě ve věznicích přináší také unikátní dokumentární série Ve službě: Za mřížemi, kterou sledujte již nyní na prima+.

Čtěte také: Vrah Jaroslav Stodola šel své první oběti na pohřeb. Odzvonil umíráček a pochutnal si na rautu

Jak se ze Stodolových stali nejobávanější manželé Česka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.