Astročlánky

22. prosince 2023 05:30

Kisa Císařová

Vyložené karty Helen Stanku: Michal David šokoval! Za talent jsem zaplatil životem dcerky

Vyložené karty Helen Stanku - Michal David

Když přijde na věci mezi nebem a zemí, Michal David (63) rozhodně nepatří mezi ty, kteří by je zpochybňovali, nebo se jim dokonce vysmívali. Sklony vidět „něco víc“ a „trochu dál“ se totiž v hitmakerově rodině dědí. V pořadu Vyložené karty Helen Stanku se tak Michal David s kartářkou slavných bavil od prvních chvil zasvěceně a na rovinu. Překvapivě otevřeně pak hudebník promluvil o smrti své dcery Michaely (†9).

Když svého hosta Helen Stanku v úvodu pořadu představuje, bere si na pomoc automatickou kresbu, ze které je schopna vyčíst mnohé. A tak tomu bylo i v případě Michal Davida. „Napojení je tady mimořádné a mám za to, že to se děje lidem tehdy, když si v životě projdou něčím hodně těžkým. A za každý takový dar, který člověk má, se hodně platí,“ pronesla nad automatickou kresbou směrem k Michalu Davidovi Helen Stanku. A hitmaker s kladným vztahem k magii kartářčina slova ze své životní zkušenosti jednoznačně potvrdil. „Moc se platí. Někdy absolutně. A to je přesně to, co se stalo i mně. Když jsem za to, co jsem dostal, za ten talent, zaplatil životem své dcerky,“ zavzpomínal Michal David na životní tragédii, která ho bohužel potkala.

Smutek se promítnul v jeho tvorbě

Byť je to už třiadvacet let od chvíle, kdy jeho dcera Michaela zemřela na leukémii, pro milujícího otce je to stále bolestivá vzpomínka. Odchod devítileté dcerky skladatel promítl také do své tvorby. „Samozřejmě, že jsou v tom znát emoce a to, čím si člověk prochází. Když jsem psal Kleopatru, je v ní velmi znát, že nám odešla Miška. Ta Kleopatra je strašně silná v některých písních,“ prozradil hitmaker.

Kromě toho Helen Stanku v automatické kresbě vyčetla i těžké zkoušky, které musel Michal David od dětství překonávat. „Když se naši rozváděli a byly mi tři roky, samozřejmě jsem to těžce nesl. A od té doby se to se mnou táhlo dál. Jako děcko jsem to měl v sobě. Odmala si prožívám pády i vzestupy. A to je na životě úžasné, že je člověk jednou nahoře a jednou dole. Horší je být pořád dole, to je špatně,“ shrnul Michal David.

Michal David umí sám vykládat karty

V průběhu pořadu Vyložené karty Helen Stanku přišla řeč i na hitmakerovy slavné tety Dagmar a Alici Kludské, které ho naučily vykládat karty. Od dětství, kdy si tuhle magickou dovednost osvojil, Michal David sám sobě karty tu a tam vykládá. Kamarádům ovšem z karet čte jen velmi nerad. Proč? To vám

Michal David prozradí ve videu na začátku článku, stejně jako informaci, při jakých příležitostech po kartách sahá, aby je vyložil pro sebe. Kromě zajímavých informací, které se Michal David od Helen Stanku a jejích karet dozvěděl, na hitmakera čekalo jedno velké překvapení téměř v přímém přenosu. Moderátorka a kartářka v jedné osobě totiž zjistila, že má s muzikantem společného předka. Jakého? Dozvíte se, když si pustíte aktuální díl pořadu Vyložené karty Helen Stanku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.