Celebrity

11. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Jiří Kajínek se z vězení vrátil jako multimilionář. Influencerem je jen pro zábavu

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek, který 11. ledna oslavil 63. narozeniny, byl na svobodu propuštěn před sedmi lety, a to díky amnestii, kterou mu udělil tehdejší prezident Miloš Zeman. Co dnes dělá a jak se mu vede?

Jiří Kajínek byl v devadesátých letech za dvojnásobnou nájemnou vraždu a jeden pokus o vraždu odsouzen k doživotnímu trestu za mřížemi. Svoji vinu nikdy nepřiznal a z vězení několikrát uprchl, čímž se stal zřejmě nejznámějším českým vězněm. Z kriminálu se dostal po třiadvaceti letech díky amnestii tehdejšího prezidenta Miloše Zemana s podmínkou, že se během sedmi let nesmí dopustit žádného trestného činu.

Co mu vydělalo miliony?

Jiří Kajínek na svobodu přicházel jako bohatý muž. Jeho případ se stal velmi sledovaným a zaujal i filmové tvůrce. Producent Petr Jákl o něm natočil film, za což mu zaplatil tučný honorář. Hovořilo se o částce 1,5 milionu korun.

Mohlo by vás zajímat: Kajínek měl nehodu, dva lidé skončili v nemocnici. Jel jako dobytek, tvrdí svědek

„Přesnou částku, kterou obdržel, říci nemohu, jsem vázaný mlčenlivostí, ale jsou to peníze, které mu mohou pomoct, aby se zařadil v pohodě do společnosti. Pokud bude šetřivý, může být velice dobře zaopatřený na delší dobu,“ uvedl Jákl pro deník Blesk. Půl milionu korun pak Kajínkovi vydělala kniha, kterou ve vězení napsal. Dále zhruba sta tisíce korun reklama jednoho komerčního rádia, které na billboardech propagoval se sloganem Rádio na doživotí.

Kajínkův útěk krok za krokem:

Pracovat nemusí. Žije prý z úspor

Po návratu z vězení je Kajínek velmi aktivní na sociálních sítích, kde má několik desítek tisíc sledujících. Natáčí videa a vyjadřuje se k aktuálním tématům ze světa justice. Status influencera ho však podle něj neživí. „Prakticky nedělám nic, ale od partnerky se vydržovat nenechám, mám dlouholeté úspory. Žiju spokojeným životem. Chodím hrát poker, chytat ryby, na střelnici nebo venčit psa,“ prozradil v rozhovoru pro Plus7dní.

Sdílejte článek
Štítky peníze kniha láska rodina vězení film práce život vrah vztah Miloš Zeman věznice svoboda milost Jiří Kajínek miliony Petr Jákl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.