6. prosince 2019 10:00
Lucie PrůchováProč by měl každý citron projít před použitím mikrovlnnou troubou?
Máme pro vás překvapivě jednoduché, ale geniální řešení.
Od dresinků až po limonády – citrony jsou jedny z nejvšestrannějších citrusových plodů vůbec. Ale vymačkat z nich dostatek šťávy, kterou z těchto plodů používáme nejčastěji, může být dost pracný a únavný úkol.
Dokonce i když potřebujete jen půl šálku této kyselé tekutiny, dost se u toho nadřete a určitě na to spotřebujete několik citronů.
A jak tedy docílit toho, abychom měli šťávy co nejvíce? Pomůže nám mikrovlnná trouba! Zahřátím ovoce na 15–20 sekund dosáhnete změkčení jeho vnitřku, což vám umožní získat co nejvíce citronové kapaliny z ovoce. Ušetří vám to čas i peníze.
Jen nezapomeňte nechat citron vychladnout alespoň minutu předtím, než jej začnete krájet.
Zkuste to i s pomerančem
Pokud jste zvědaví, jestli to takhle funguje i s pomeranči, tak ANO!
Takže až příště dostanete chuť na skleničku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, zahřejte pomeranč v mikrovlnné troubě.
Tento jednoduchý trik vám umožní vychutnat si ho do poslední kapičky.
Na zdraví!
-lup-