Celebrity

6. prosince 2022 06:50

Josef Šťastna

Zemřela hvězda filmu Kdopak to mluví. Kirstie Alley prohrála boj se zákeřnou nemocí

Ve věku 71 let podlehla rakovině americká herečka Kirstie Alley, kterou proslavila role ve filmové trilogii Kdopak to mluví. O odchodu legendární herečky informovala rodina.

O odchodu statečné ženy, která po krátkém boji podlehla zákeřné nemoci, informovaly její děti na Twitteru. Skon herecké legendy pak pro agenturu AP potvrdil také její manažer Donovan Daughtry.

„Elán naší matky, její vášeň pro život a tvořivost, její děti, vnoučata i mnohá zvířata neměly obdoby. Inspirovaly nás k tomu žít život naplno právě tak, jak to dělala ona,“ uvedli True a Lillie, její adoptivní děti.

Dlouholeté boje s nadváhou

Kirstie Alley nebyla jen známá herečka, ale také dietářka. Během svého života se potýkala se silnými váhovými výkyvy způsobenými například hormonálními změnami či nezdravým životním stylem. O svých problémech mluvila především v obdobích, kdy se jí podařilo shodit.

„Ráda jsem se přejídala tučným jídlem. Milovala jsem cheesburgery, koláče... Zjistila jsem, že musím čelit následkům svých rozhodnutí, protože když na to přijde, dokážu s jídlem pěkně zdivočet,“ řekla herečka v pořadu Today Show.

K hubnutí pomohl Alley také režim, který si nastavila poté, co se přidala ke scientologické církvi. Tou dobou se vrhla na pokoření dvaceti kilogramů a také se stala mluvčí americké firmy Jenny Craig specializující se na diety.

Přestože herečka za svůj život zkoušela mnoho způsobů jak zhubnout, mezi nimi i účast v televizní taneční soutěži, vždy se jí nakonec alespoň pár kilogramů navíc vrátilo. V posledních letech už se tak k tématu své hmotnosti příliš nevyjadřovala.

Vzpomíná také John Travolta

„Vztah s Kirstie byl jedním z nejvíce speciálních, který jsem kdy měl. Miluji tě, Kirstie. Vím, že se znovu setkáme,“ vyznal se herec John Travolta ve svém vyjádření.

Alleyová svoji filmovou kariéru začala v roce 1982 v Los Angeles, kde původně pracovala jako návrhářka interiérů, rolí v dobrodružném sci-fi filmu Star Trek II: Khanův hněv. V historické sáze Sever a Jih vystoupila jako Virgilia Hazardová o tři roky později, píše americký týdeník Variety. Herečku ale nejvíce proslavila komedie Kdopak to mluví.

Podívejte se, jak Travolta natáčel v Praze:

Sdílejte článek
Štítky nemoc film Los Angeles herec John Travolta Kirstie Alley Star Trek II: Khanův hněv

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 3. 2024

Dopis, telefonát nebo návštěva milence či blízkého přítele vám pravděpodobně přinese zajímavé zprávy. Vaše tvůrčí energie je na vrcholu, Berani, tak proč se nepokusit o psaní, hudbu, kreslení nebo malování? Tuto kreativitu budete muset vtěsnat mezi mnoho pochůzek, protože planety naznačují, že dnes podniknete mnoho krátkých cest.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.