Celebrity

29. listopadu 2022 12:06

Eliška Reiglová

Zemřel parťák Chucka Norrise ze seriálu Walker, Texas Ranger. Příčina smrti je záhadou

Ve věku 66 let zemřel herec Clarence Gilyard Jr., nejlépe známý jako parťák Chucka Norrise (82) z dnes již legendárního seriálu Walker, Texas Ranger. Zahrál si také ve filmech Top Gun, Karate Kid 2, Smrtonosná past či v krimiseriálu Matlock. V posledních letech svého života se místo herectví věnoval vzdělávání studentů, byl totiž profesorem nevadské univerzity v Las Vegas.

O smrti Clarence Gilyarda Jr. informovala prostřednictvím prohlášení univerzita, na které byl profesorem filmu a divadla. Přesná příčina jeho skonu nebyla zveřejněna, údajně ale několik let trpěl vážnou nemocí.

„Kdykoliv jsme se ho zeptali, jak se má, řekl, že se má požehnaně. Požehnaní jsme ale byli my, kteří jsme mohli být v uplynulých letech jeho kolegy či studenty. Máme vás rádi a budete nám velmi chybět,“ zní v prohlášení vedení univerzity, které citoval magazín Variety.

Velké role

Clarence Gilyard Jr. se v roce 1986 proslavil v seriálu Matlock. Ten měl celkem 182 epizod, pro Gilyarda však 85. díl byl posledním. Odešel kvůli nabídce na větší roli v seriálu Walker, Texas Ranger po boku Chucka Norrise, v němž účinkoval od roku 1993 do roku 2001 a zahrál si ve všech jeho epizodách. Šlo o jeho poslední seriál.

Z filmů, v nichž Clarence Gilyard Jr. hrál, se dá nepochybně za nejúspěšnější považovat Smrtonosná past. V tomto akčním filmu, kde v hlavní roli zářil Bruce Willis, si sympatický herec zahrál teroristu, počítačového mága Thea.

Dvě profese a rodina

Kromě herectví se oblíbený herec věnoval také jiné profesi. V roce 2006 nastoupil jako profesor na nevadskou univerzitu v Las Vegas, kde vyučoval film a divadlo. Svůj poslední film s názvem The Perfect Race natočil v roce 2019, pak už se herectví aktivně nevěnoval.

Na tomto světě po Clarenci Gilyardovi Jr. zůstala manželka Elena a také jediný potomek, teprve patnáctiletý syn Peter.

Herec Bruce Willis ukončil kariéru. Podívejte se na reportáž:

Sdílejte článek
Štítky Chuck Norris film Las Vegas divadlo herec příčina smrti Smrtonosná past Top Gun Clarence Gilyard Jr.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.