Jak na zdravý oběd
Oběd se nevyplatí šidit. Co za pokrmy si ale představit pod označením zdravý oběd?
Podobně jako snídaně by měl obsahovat sacharidy (rýže, brambory, těstoviny…, PŘEDNOST MAJÍ CELOZRNNÉ OBILOVINY A VÝROBKY Z NICH), bílkoviny (luštěniny, náhrady masa, maso, ryby, vejce), tuk (přednostně rostlinný) a zeleninu. Není vhodné se vzdávat příloh, a to ani při hubnutí. Obiloviny jsou zdrojem vlákniny, která sytí a napomáhá hubnutí a také vitaminů B skupiny, které jsou důležité pro metabolismus živin. Pokud býváte na oběd hladoví a doporučená porce vás nezasytí, snězte před hlavním jídlem zeleninový salát. Jezte vždy v klidu, nespěchejte, jídlo si vychutnávejte a nevěnujte se jiným činnostem – mobil, časopis…
Rozepsané recepty pro více inspirace najdete pohromadě v magazínu Prima FRESH