Celebrity

26. dubna 2024 15:43

Komerční sdělení

Známé herečky a moderátorky podpořily handicapované a nebojí se říct: Jsem baba

Známé herečky a moderátorky Bára Munzarová, Vilma Cibulková, Marie Retková, Michaela Dolinová, Kristýna Frejová, Dana Syslová, Ha Thanh Špetlíková, Martina Hudečková, Ivana Andrlová, Lenka Termerová, Martina Jandová a Petra Horváthová se spojily, aby podpořily dobrou věc. Zároveň se o sobě nebojí říct: „Jsem baba.“

Písnička Baba vznikla na popud Šimony Maškové, spoluzakladatelky NF Melodio. I když mě inspirovala ona sama, ani jsem netušila, jak moc písnička osloví i ostatní ženy. Když byla písnička na světě, nápad na klip jako by přišel shůry. Celé jsem si to vysnila, včetně účasti slavných úžasných žen. Velmi příjemné bylo, že všechny herečky a moderátorky (které měly čas) nadšeně souhlasily a zúčastnily se bez nároku na honorář, aby podpořily myšlenku písničky. Oslovili jsme úspěšné české herečky, známé z divadla, filmu i televize, které se nebojí ukázat svou „obyčejnou“ tvář a jít s kůží na trh, a přitom mají srdce na správném místě. A musím říct, že nejsložitější bylo shromáždit všechny ty skvělé "baby" během víkendu na jednom místě. To beru za výkon srovnatelný se zdoláním Gerlachu.

„Píseň Baba a celý videoklip je o našem vnitřním bezpečném světě, ve kterém můžeme být samy sebou, můžeme snít, být zranitelné. A je jedno, kolik nám je, nebo jestli k pohybu potřebujeme vozík. Myslím, že lidi občas ani nenapadne, že i handicapovaná žena má svůj svět, že chce normálně žít, být hezká, nebo dokonce hledat cesty, jak být v životě šťastná,” říká autorka písně Jana Rychterová.

V klipu se právě handicapovaná žena stala inspirací pro ostatní. V reálném životě jí tohle umožnila práce s koučem, kterého poskytl NF Melodio.

Zajímavostí bylo, že celý pracovní štáb byl mezinárodní, od indického režiséra přes německou produkční a finského fotografa až po italského maskéra. Bylo to pro mě dobrodružství a vlastně jsem si vyzkoušela spoustu nových věcí. Jazyk jsem totiž původně cítila jako svůj handicap. Zaplatila jsem si lekce konverzace s rodilou mluvčí a prostě skočila do vody. Bylo to také neuvěřitelné vystoupení z komfortní zóny, ale když už jsem to začala, musela jsem vymyslet a napsat scénář, komunikovat v angličtině, leccos zorganizovat. Šimona Mašková je totiž tahoun, který člověka nenechá myšlenku jen tak pustit.

Co berete jako váš životní hendikep?

Petra Horváthová: „Všechno a nic. V každé mé životní fázi je něco jiného, co je mi překážkou/hendikepem, a stává se pravidelně, že daná překážka se posléze v jiné životní fázi ukáže jako dar.“

Martina Hudečková: „Nedokážu se brát vážně.“

Jana Rychterová: „Stále nedokonalá komunikace v angličtině, nejistota i celoživotní tendence k blahobytnění se při setkání s klienty Melodia jeví jako naprosté malichernosti. Je dobré se setkat s lidmi, kterým život nadělil omezení. Uvědomíte si, s jakými drobnostmi se potýkáte.“

Zpěvačku Janu Rychterovou, která píseň složila, můžete naživo vidět 1. 5. na Dermacol Love Day a 13. 7. na Blue Style Prima Fest.

Písničku BABA zpívá se spoluzakladatelkou NF Melodio Šimonou Maškovou. Ona sama je původně právnička, ale vždycky ráda a dobře zpívala. A protože se jejich rodinné firmě daří, rozhodla se, že spojí to, co má ráda, s tím, co pomáhá. A společně s manželem a ještě jedním párem přátel založili NF Melodio. Nadační fond Melodio poskytuje handicapovaným lidem možnost práce s životním koučem. Díky tomu se zdravotně znevýhodnění mohou posunout v životě, najít svoje uplatnění na pracovním trhu a třeba si i začít plnit sny. NF Melodio má motto „spojujeme pomoc se zážitkem“. Peníze totiž získává z toho, že se tvoří hudba, písničky, které pak zní na koncertech, kam přicházejí posluchači, kteří tvoří komunitu a finančně pomáhají. Není to tedy jen v poslání peněz. Tvoří se hudba, lidé se setkávají a handicapovaným se díky tomu dostává pomoci.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.