Známé tváře v Prostřeno! vaří pro dobrou věc. Překvapí kombinace ryby s broskví

Charita - Prostřeno! S28 (76)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě o vítězné vavříny utkají ženy, které svůj život zasvětily pomoci ostatním. Každá z nich se věnuje tomu, aby svět byl lepší místo k životu, a zvolila si pro to vlastní cestu.

Všechny mají jasno, že by výhru daly do svých organizací, kterým se v současné době hodí každá koruna. Můžeme se tedy těšit na taktiku a snahu vyhrát za každou cenu? Nebo jsou dámy natolik noblesní, že se taktizovat nebude, a všechny otevřeně přiznají, když se jim nezadaří, případně budou umět ocenit soupeřky, které zkrátka „vaří líp“?

Adventní Prostřeno! bude plné pomoci, lásky a snahy pomáhat. A slavnostním úkolem týdne bude vánoční sladkost, která pořádně zamíchá přípravou. Může být jednoduchá, ale také pořádně složitá. Jak se s ní dámy vyrovnají a kde bude úkol týdne chutnat nejvíc? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se víc.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc korun. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte.

Pondělí: Za nadaci Moje plíce bude vařit Ilona Mančíková

Má jednoduchý cíl: peníze z výhry vložit do rozvoje neziskovky. Chtěla by mít možnost dostat ji do povědomí více lidí. Ráda by poukázala na rizika rakoviny plic a na prevenci. Ilona žije v Itálii a prostor pro pražské vaření sdílí s designérkou Annou Marešovou. Ta pomůže nejen s vařením, ale nakonec zůstane i na jídlo a bude chodit na večeře i celý týden. U stolu bude vůbec potřeba více židlí. Bára Nesvadbová dorazí s Pavlínou Saudkovou a u stolu bude tedy sedět sedm strávníků. Ilona, která většinu života strávila v Itálii, pochopitelně sází na italskou kuchyni. Pro své hosty připraví bruschettu na tři způsoby, spagetti alla carbonara, rybu pečenou v solné krustě, zapečený fenykl a jako dezert tiramisu a caffe shakerato. Jenomže ve vypůjčené kuchyni nebude vůbec stíhat. Ostatním dámám ale čekání vadit nebude. Naopak, nahrnou se do kuchyně a budou pomáhat, s čím se dá.

Úterý: Bára Nesvadbová s Pavlínou Saudkovou působí jako nerozlučná dvojice

Pro Be Charity dýchají, a pokud by vyhrály, peníze by rozdělily mezi zúčastněné fondy. Bára ani Pavlína se neumí popsat, jedno je ale zřejmé, obě dámy mají velké srdce a rozhodně považují za nezbytné pomáhat těm, kdo nemají v životě tolik štěstí. Nerozlučné kamarádky i kolegyně vsadí na moderní českou kuchyni. Pro své hosty připraví beruškový salát, bebračku, charity beef a svatební koláčky. A židlí bude u stolu opět víc. Bára s Pavlínou totiž pozvou i děti, kterým pomáhají. U stolu tak povládne dobrá nálada a jídla bude dost pro všechny. Jako zábava bude návštěva Bářiny knihovny a každý z hostů k sobě nechá promluvit knihu. Během konzumace jídla se dámy rozdělí na dva tábory – mrkve a masa. Lenka mrkev vůbec nemusí a není sama. Jak to bude hostitelkám v kuchyni společně klapat a jak jejich snažení ocení soupeřky? Úterý dá odpověď.

Středa: Nora Fridrichová dala slovu Šatník nový význam

A bude v něm tentokrát i vařit. Tedy v prostorách nadačního fondu, který pomáhá matkám samoživitelkám. Jejím zaměstnáním je novinařina, ale fond je její druhou láskou. Její menu bude postavené z jídel, která nejsou drahá, aby si její hosté uměli představit, že se dá vyjít i s nemnoho penězi. Vsadí na kuře, které zužitkuje do posledního kousku. Pro své soupeřky tak připraví pořádně silný vývar, kuřátko z Dijonu, adventní koko a předkrm, který má rád její manžel – ledového Roberta. Pokud by vyhrála, tak by peníze poslala na účet Šatníku a objednala by veliké nákupy jídla rodinám samoživitelek, které k nim chodí. U stolu bude zase potřeba spousta židlí – Nora k němu pozve i své dcery a ty zase kamarádku. Tak jako každý večer bude u stolu plno a bude i spousta témat k řešení. Během zábavy pomůžou hosté s oblečením, které bude potřeba do Šatníku zařadit. Jak Nořino kulinářské umění ohodnotí ve středu hosté? Dívejte se!

Čtvrtek: Ředitelka organizace Kolibříci pomáhají, Lenka Šourková, má plnou hlavu nápadů

Nabídku přijala, protože by ráda šířila osvětu o alopecii. Přála by si, aby lidé o ní více věděli a naučili se k lidem, kteří ji mají, se lépe chovat a zařadit je do společnosti. Jednu ze svých svěřenkyň, Klárku, pozve také do kuchyně a společně připraví česko-belgické menu. Jako předkrm budou les pêches au thon a bruschetta, neboli tuňáková pomazánka na kompotované broskvi, polévka bude hrášková, jako hlavní chod citronové kuře s rýží, a nakonec bezé dort. A právě dezert dá Lence nejvíc zabrat, na první pokus se totiž nepovede. Ale ta práce, jakou si Lenka s dezertem dá, se nakonec vyplatí, protože dezert bude zlatým hřebem večera. Dámy budou nadšené z přítomnosti školačky Klárky, která jim bude asistovat během šmejdění i zábavy. Jak všem zachutná nevšední kombinace ryby a broskve v předkrmu? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Ředitelka společnosti Konsent Johanna Nejedlová chce šířit povědomí o tom, že ne opravdu znamená ne

Nabídku přijala, protože chce pomoct jejich organizaci a chce šířit povědomí o problematice sexuálního násilí. Výhru by věnovala organizaci, která by ji použila na svoji práci – workshopy na školách. Zábava bude instruktáž, jak reagovat na obtěžování na veřejnosti. Johanna pozve dámy k sobě domů, kde jim menu připraví se svou kolegyní Lelou. Ta je vegetariánka, a tak bude všechny masové chody chystat i ve vegetariánské verzi. Johanna s Lelou připraví škvarkovou pomazánku, krkonošské kyselo, hovězí na víně nebo banánovou zmrzlinu. Dámy u stolu vegetariánské verze potěší. Budou ochutnávat obě dvě a diskutovat nad tím, která jim chutná víc. I dnes bude u stolu potřeba mnohem víc než pět židlí. Bude její téměř staročeské menu stačit na výhru, nebo se mu dařit nebude? Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli!

Jak všechno dopadne a kdo vyhraje? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte.

Přispíváte na charitu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.