reklama

Pečeme podle hvězd: Recepty ze 7. dílu pěkně pohromadě

Pečeme podle hvězd - 7. díl Foto:
Pečeme podle hvězd - 7. díl
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Hostem sedmého dílu byla Alice Bendová, která s sebou přivedla svou maminku Zlatu Veselou. A obě kuchaři Martinovi Kinclovi předvedly, co se s oblibou peče u nich doma pro jejich velmi početnou rodinu.

 

Alice Bendová i její maminka přiznaly, že se u nich doma hodně peče a vaří a taky hodně jí. Ale většinou jsou to zdravá jídla. Jedno z nich Alice také ve studiu připravila.

 

Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.

 

 

Alice se rozhodla upéct jehněčí kotletky na zelenině s římským kmínem a kurkumou:

Pečeme podle hvězd - 7. díl jehněčí Foto:

Pečené jehněčí kotletky

Co budete potřebovat:

  • jehněčí kotletky
  • 2 – 3 mrkve
  • 1 cuketu
  • několik jarních cibulek
  • asi 5 brambor
  • 2 – 3 rajčata
  • nakládanou cizrnu
  • zelenou petrželku
  • olivový olej
  • asi 1 dl zeleninového vývaru
  • římský kmín, kurkumu, sůl
  • kousek másla
  • čerstvý koriandr na posypání

 

1. Mrkev nakrájíme na malé kostičky, cuketu taktéž, česnek nakrájíme na kolečka, jarní cibulky můžeme pokrájet nebo nechat vcelku. Brambory omyjeme, neloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Z rajských jablek odstraníme slupky (ponoříme je na pár minut do horké vody), vyndáme jadřince a pokrájíme na větší kostky.

2. To vše smícháme v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolíme, lehce posypeme římským kmínem, kurkumou a nahrubo nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a zalijeme troškou zeleninového vývaru. Znovu promícháme, zakryjeme alobalem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou brambory měkké.

3. Jehněčí kotletky osolíme a krátce opečeme z obou stran v pánvi na oleji.Kotletky položíme na zeleninu v pekáčku, na každou položíme kousek másla a dále pečeme nezakryté při 220 °C ještě asi 7 minut.

4. Před podáváním kotletky posypeme nakrájeným koriandrem.

 

Maminka Alice Zlata upekla své vyhlášené větrníčky z odpalovaného těsta:

Pečeme podle hvězd - 7. díl větrníky Foto:

Větrníčky s krémem

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 260 ml vody
  • špetku soli
  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 5 vajec

Na krém:

  • 5 dl mléka
  • 200 g cukru
  • 2 sáčky pudinkového prášku
  • 100 g másla
  • 1 mascarpone
  • trochu rumu

Na karamel:

  • karamel uvařený z cukru
  • smetanu ke šlehání

Na polevu:

  • 100 g moučkového cukru
  • 5 lžic rumu

 

1. Vodu svaříme se špetkou soli a máslem. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání provaříme (odpalujeme). Těsto necháme trochu vychladnout a pak do něj postupně zašleháme všechna vejce, až vznikne hladké těsto. Naplníme ho do stříkacího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme kolečka (větrníčky). Dáme je do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 7 minut (troubu přitom neotevíráme).

2. Z mléka, dvou pudinků a cukru uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Přidáme změklé máslo, mascarpone a pomalu mixujeme, až vznikne hladký krém, do kterého nakonec přidáme trochu rumu. Hotový krém necháme vychladit.

3. Upečené větrníčky rozkrojíme a naplníme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem a pak karamelovou šlehačkou, kterou připravíme z uvařeného karamelu, který zalijeme horkou šlehačkou a po vychladnutí vyšleháme.

4. Nakonec větrníky potřeme polevou umíchanou z moučkového cukru a rumu.

 

 

Podívejte se na další recepty ze sedmého dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl:

Článek

Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille Foto:

Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille

Skvělá kombinace jemného masa, voňavé zeleniny a tak trochu jiných šťouchaných brambor. Tohle jídlo vám nedá moc práce a je vynikající!

Článek

Profiterolky plněné čokoládovým krémem Foto:

Profiterolky plněné čokoládovým krémem

Připravte si přímo královský dezert, na kterém si pochutnávali už na dvoře francouzské královny Kateřiny Medicejské.

Článek

Těstoviny farfalle s domácím bazalkovým pestem Foto:

Těstoviny farfalle s domácím bazalkovým pestem

Naprosto čerstvé ingredience, minimum práce a skvělý výsledek za pár minut. Taky si nějak takhle představujete ideální oběd nebo večeři?

 

A jestli chcete, můžete si ještě zasoutěžit:

Článek

Pečeme podle hvězd - soutěž 7. díl Foto:

Pečeme podle hvězd: Soutěžte se 7. dílem o vouchery na nákup v hodnotě 3000,- Kč

I tento týden máme pro vás soutěž s pořadem Pečeme podle hvězd, ve které mohou tři z vás vyhrát poukaz v hodnotě 3000,- Kč od společnosti Albert na nákup v prodejnách Albert.

 

 

Pořad Pečeme podle hvězd můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Horoskopy 2017

reklama

reklama