Víte, kterým směrem správně uklízet? Jedině shora dolů, radí odbornice na pořádek

Do pořádku! (1) - upoutávka

Trpíte při uklízení domácnosti? Nemusí tomu tak být. Vyzkoušejte následujících devět opravdu snadných triků, jak dát byt jednoduše do pořádku podle odbornice na úklid Moniky Melicharové.

Průměrná rodina má doma kolem 60 tisíc předmětů, většinu z nich ale používá výjimečně nebo vůbec. To může jen potvrdit Monika Melicharová, která je profesionální odbornicí na pořádek. Ví přesně, jak na úklid, aby byl efektní i efektivní. Platí totiž, že i tak běžná činnost většiny z nás má jasná pravidla, která se vyplatí ctít. Vyzkoušejte její triky.

9 praktických tipů, jak efektivně uklízet

  1. Uklízejte průběžně.
  2. Rozdělte si úklidové činnosti dříve, než začnete. Postupujte systematicky.
  3. Postupujte vždy směrem odshora dolů, ať už je to obývací pokoj, nebo toaleta.
  4. Volte správné čisticí přípravky, usnadní vám práci.
  5. Dodržujte dobu působení úklidových přípravků a případně proces čištění opakujte – zamezíte tak poškození povrchů.
  6. Používejte vhodné úklidové pomůcky.
  7. Rozdělte si barevnost úklidových utěrek podle oblasti, kterou uklízíte.
  8. Dělejte více věcí souběžně – zrychlíte si tak práci. Když například umýváte záchod, souběžně dezinfikujte WC štětku, a zatímco stíráte prach, zapněte pračku a myčku
  9. Používejte vůně (do vědra při vytírání či stírání prachu), zpříjemníte vjem z uklizených místností.

Ostřílená expertka na úklid zažila za léta praxe v cizích domácnostech ledasco. Mladou praktickou ženu a její dovednosti nyní představí nová dokureality show Do pořádku, v níž v čele s moderátorkou Adélou Gondíkovou a dalšími experty pomůže zatočit s chaosem a nepořádkem v několika českých domácnostech. A že to v některých neměli jednoduché.

Čtěte také přiznání královny úklidu Marie Kondo. Mám doma nepořádek, s dětmi to jinak nejde, říká

„Dalo se počítat s tím, že účastníci pořadu nebudou mít naklizeno, od toho jsem tam já, abych se o to postarala. Překvapilo mě, jak to v jedné domácnosti zapáchalo. V podstatě jsme jen větrali, abychom tam vůbec mohli fungovat. Je ale fakt, že když se z bytu vše vyneslo, byt se vymaloval, uklidil a provoněl, proměna byla obrovská  a to jsme chtěli,“ vzpomíná Monika Melicharová na natáčení jednoho z dílů nového pořadu Do pořádku, který uvidíte v pátek večer na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.