Vegan a okultista Peter znechutí hosty syrovou stravou. Překvapí je také jeho bydlení

Prostřeno! S27 (81) - Peter o životě

Soutěžící z Prahy a středních Čech se v pondělí sejdou u prvního hostitele Petra. Devětatřicetiletý Slovák a šaman je pozve do malého bytečku, kde má spoustu suvenýrů z cest, ale žádnou postel. Navíc jim naservíruje veganskou a raw stravu, o níž někdo ani neví, co to je.

Pondělní hostitel Peter šel do soutěže amatérských kuchařů, protože chce být vidět. Organizuje šamanské akce, rád přespává v lesích, stravuje se převážně vegansky a chce na obrazovce ukázat jídlo, které mu změnilo život. Díky speciální stravě přehodnotil celý životní styl, nepije a dostal se z duševní krize.

Na menu se objeví zeleninové nudle s bazalkovým pestem, raw mrkvová polévka, rostlinné kari s bylinkovou pohankou a horká čokoláda s krémem a oříšky. Když si jídelníček hosté přečtou, ne každému hned dojde, že se hostitel stravuje vegansky. Ivana v kari kupříkladu čeká maso, někomu se zdají pokrmy příliš zdravé.

Peter bude hostit v pokoji, který je zároveň kuchyní, jídelnou i ložnicí. Jelikož rád řeší spíše nitro, duši a různé energie než materiální věci, jeho bydlení tomu odpovídá. Pokoj je plný suvenýrů z cest, obrazů vlastní tvorby, různých okultistických symbolů a místo postele spí na provizorním roštu s matrací. Vaření se odehraje v kuchyňském koutu, kde má k dispozici dřez, vařič, malou lednici, ale žádné klasické kuchyňské skříňky nečekejte. Místnost působí trošku chaoticky a soutěžící při šmejdění řeší, že by takto žít nemohli. V pondělí podvečer uvidíte, co dalšího padne na adresu alternativního hostitele.

Podívejte se, co si soutěžící myslí o raw polévce:

Lucii se o jídle bude v noci zdát

Pondělní pokrmy budou pro většinu soutěžících premiéra. Raw, neboli za syrova připravená mrkvová polévka je pro ně záhadou. Neumějí název jídla ani přečíst. „Vůbec netuším, co je rau, slyším to poprvé,“ říká Ivana. „Z toho rozumím jenom, že v polévce bude mrkev. Co je raf netuším,“ přizná Tatyana. Peter schová při vaření svoje dlouhé vlasy pod ochrannou čepici, což se v Prostřeno! málo vidí. Odšťavněnou mrkev doplní o oříšky, nastrouhanou mrkev a červenou cibuli.

Škoda, že polévka málokomu zachutná. Lucie prohlásí, že se jí o polévce bude v noci zdát, protože jí vůbec nechutnala. Peter hostům vysvětlí, že díky změně stravy vyřešil svoje problémy a má více energie. Svoje má takzvaně odpito, a tak jako přípitek nezvolí alkohol, ale fermentovaný nápoj kombucha. Přizná, že se zajímá o okultismus a psychologii. Pracoval jako finanční analytik tři a půl roku, jeho duše ale velela jinak. „Rozbíjel jsem si dr*ku několik let, nemohl jsem najít, co mě baví. Konečně na to začínám přicházet a začínám to dělat,“ popisuje Peter. Naplňují ho akce s lidmi se šamanskou tematikou. Pro některé je jeho životní styl nepochopitelný. Ocení hosté, že ochutnali něco nového, nebo hostitele rovnou odsoudí?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.