Celebrity

22. května 2022 06:05

Petra Kloidová

Aňa Geislerová na děti aplikuje svobodnou výchovu: Nezakazuji, udělám jim to těžší

7 pádů Honzy Dědka (17) - Aňa Geislerová

Aňa Geislerová vždy věděla, co od života chce, a to je prý její prokletí. V dětství toužila po normálu, kterého se jí kvůli rodičům nedostávalo. Teď je uvolněnou mámou tří dětí. Jak řeší konflikty se svými teenagery?

Aňa Geislerová je bez pochyby naší nejuznávanější současnou hereckou osobností. Jak sama říká, její nevýhodou bylo to, že byla odmalička velice ambiciózní. Jako čtrnáctiletá odjela do Milána dělat modeling, následně se zhlédla v herectví. Od rodičů měla volnost a důvěru, o které se může leckterému teenagerovi leda zdát.

Poklidná výchova rodiny i neklid Ani Geislerové

Jako dítě ovlivněné spolužáky však toužila po přísnějších rodičích. „Chtěla jsem, abych měla stejné svačiny jako moje spolužačky, abychom bydleli v paneláku, aby moji rodiče nebyli malířka a japanolog, ale abychom byli normální. Děti měly nějaký řád, ale my ne, my jsme byly jako Pipi dlouhá punčocha, měly jsme svobodu, nikdo nás neomezoval – a já jsem to brala jako újmu. Bylo to takové první seznámení s tím, že svoboda je daleko složitější věc než mantinely,“ vzpomíná na dospívání se sestrami Lelou a Ester.

Zatímco její sestra Ester se věnuje herectví a vystudovala uměleckou školu, sestra Lela se zabývá výtvarným uměním a patří mezi klidnější osobnosti. Jejich charakterové rozdíly vnímala i Aňa, která sestře záviděla její vnitřní klid.

„Jako dítě jsem si přála nic si nepřát. Protože moje starší sestra Lela nikdy nechtěla nikam chodit, nic točit, dělat modelku, vlastně jí vadilo být středem pozornosti. Já jsem jí to záviděla v tom smyslu, že to má jednodušší. Já jsem chtěla soutěžit, závodit, být vidět, být herečka… Furt jsem něco chtěla a uvědomila jsem si, že to mám těžší, že furt něco chci. Ale s tím už jsem se taky smířila. Moje povaha je zčásti vzteklá, energická, ale už s tím nebojuju. Prostě to tak je,“ vysvětlila Geislerová. Slavná je historka o tom, jak si Geislerová asertivně řekla o roli režisérovi Hřebejkovi, s kterým do té doby nikdy nic nenatočila.

Prosím. Já ti to nezakážu, říká herečka dětem

Jaká je Aňa Geislerová máma? Herečka má tři děti. Nejstaršímu Brunovi bylo sedmnáct let, nejmladší je Max. Její dcera Stella, která už také studuje na střední škole, ji čas od času popíchne a vyzkouší rodičovskou trpělivost. Aňa je však pohodářka, aplikuje na děti svobodnou výchovu.

„Když teď ke mně přijde moje dcera a lehce provokativně mi řekne, že si udělá piercing, a čeká, že jí to zjednoduším tím, že jí to zakážu, tak já jí to nezakážu. Já jí to udělám těžší. Řeknu jí: Klidně, propíchni si nos, jak chceš, bude tě to bolet, bude ti to hnisat, nebude to hezký, pak ti to přijde trapný, ale prosím, já ti to nezakážu,“ prozradila svůj recept na výchovu Geislerová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima herec Aňa Geislerová Honza Dědek 7 pádů Honzy Dědka Milán Anna Geislerová Stella Janáčková Bruno Janáček

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.