Celebrity

19. května 2022 06:51

Tomáš Durčák

9 slavných žen, které si poradily i bez muže a vychovaly skvělé potomky

Lucie Vondráčková o novém klipu i možné lásce

Vychovávat dítě bez partnera patří k tomu nejnáročnějšímu, co může rodič zažít. A role matek samoživitelek se rozhodně nevyhýbá ani známým ženám. Které dokázaly nepřízeň osudu porazit a výchovu svých potomků i bez otců zvládnout na výbornou?

Dagmar Havlová

Manželka českého prezidenta Václava Havla Dagmar Havlová (69) moc dobře ví, jaké to je zůstat sama na výchovu potomka. Po prvním sňatku s Radvítem Novákem v roce 1975 se novomanželům po roce narodila dcera Nina. V roce 1980 se však pár rozvedl a Dagmar zůstala na výchovu své čtyřleté holčičky sama. Nina Veškrnová (46) nakonec vystudovala mimo jiné Univerzitu Karlovu a dnes má dvě děti, což dokazuje, jak dobře si bývalá první dáma s těžkou životní situací poradila.

Marta Kubišová

Podobný osud má za sebou i zpěvačka Marta Kubišová (79). Z jejího druhého manželství s režisérem Janem Moravcem se v roce 1979 narodila dcera Kateřina. Dva roky poté však následoval rozvod, který Martu dostal do prekérní situace. Ta byla o to horší, že v té době byla z politických důvodů stále zakázanou zpěvačkou, což jí komplikovalo možnosti obživy. Dcera nakonec po revoluci vystudovala publicistiku a věnovala se práci reportérky či aktivitám v rámci Nadace na ochranu zvířat. Martě tak rozhodně patří obdiv.

Marta Kubišová stárne s grácií, nebarví si vlasy a moc jí to sluší:

Lucie Bílá

A ve světě zpěvaček ještě zůstaneme. Roli matky samoživitelky si totiž po rozchodu s Petrem Kratochvílem (70) vyzkoušela i zlatá slavice Lucie Bílá (56), která se sama starala o syna Filipa (27). Navzdory tomu však dokázala být aktivní i ve své pěvecké kariéře a ze syna je dnes nadějný režisérský talent, který sice nemá ambice ovládnout jeviště jako máma, ale vidí se spíš za kamerou.

Gabriela Partyšová

Své o výchově dítěte bez partnera ví také moderátorka Gabriela Partyšová (43). Od roku 2006 byla ženou Josefa Kokty (65), kterému rok po sňatku porodila syna Kristiana. Manželství se však po 7 letech kvůli Josefově nevěře s Ornellou Štikovou rozpadlo a Gabriela se musela o šestiletého syna začít starat sama. Jak se před pár lety svěřila na svém Instagramu, rozvod nesla těžce, odnesla si z něj psychické problémy a rok byla závislá na prášcích na spaní. Vše ale i díky podpoře rodičů zvládla, syn Kristián (14) roste do krásy, byť jeho otec Josef Kokta si nyní pro Extra.cz postěžoval, že má zakázáno stýkat se s ním a deset let ho neviděl.

Lejla Abbasová

Jako jedno z nejsložitějších životních období popsala Lejla Abbasová (42) stav, kdy v roce 2015 po rozchodu s hudebníkem Michaelem Kocábem zůstala sama na výchovu tehdy tříletého syna Davida (10). „Musím říct, že moje taková noční můra byla, že dopadnu jak moje máma – jako samoživitelka,“ komentovala zpětně těžký rozchod pro Top Star magazín. Ve výchově ji nicméně podpořila nejen její maminka, ale i expartner. Od roku 2017 je Lejla šťastná se svým novým partnerem Volkanem Kaynakem. Porodila další tři děti, dceru Imam (5) a dvojvaječná dvojčata Tea (4) a Bena (4).

Jaroslava Obermaierová

Slavná herečka Jaroslava Obermaierová (76) si v roce 1981 možná i tak trochu z nouze vzala taxikáře Richarda Čecha. Onemocněla jí maminka a dle svých slov pro deník Aha se bála, že zůstane úplně sama. Už po roce jí došlo, že sňatek byl obrovská chyba, manžel se moc neměl k práci ani živení rodiny, a tak zůstala na výchovu syna Jaroslava (41) sama. Možná i to byl důvod, proč se už nikdy znovu nevdala a dodnes žije bez partnera – mimo práci a starost o domácnost, kde měla chronicky nemocného syna, už jí na nic jiného zkrátka nezbyl čas. Její syn dnes pracuje v domově pro seniory.

Kateřina Brožová

Půvabná dcera Kateřina Tomanová (20), která mamince jako by z oka vypadla, za mnohé vděčí tomu, že se Kateřina Brožová (54) po rozvodu s podnikatelem Zdeňkem Tomanem nesesypala, ale nezáviděníhodnou roli samoživitelky zvládla na výbornou. „Moje všechno,“ napsala na konci loňského roku Kateřina na svém Instagramu k vánoční fotce se svou dcerou. Kromě toho, že je krásná, je dcera Kateřina – podobně jako třeba Anna Kellnerová – parkurovou jezdkyní a milovnicí koní.

Yvetta Blanarovičová

Snadné to kvůli odchodu partnera svého času neměla ani herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová (58). S prvním manželem Pavlem Tomanem, kterého si vzala jako třiadvacetiletá, se jim narodil syn Matyáš Toman (34). Manželství se však během pár let proměnilo spíš v přátelství a došlo na rozvod. Následovalo nelehké období starosti o syna a nedostatku práce, z kterého Yvettu vysvobodila až její dnes už kultovní role čerta v Princezně ze mlejna Zdeňka Trošky. Z Matyáše vyrostl takový fešák, že si ve společnosti dokonce někteří dříve mysleli, že je to mladší milenec Yvetty. Má za sebou studie managementu, diplomacie a komunikace a místo showbyznysu se orientuje spíš na svět byznysu.

Lucie Vondráčková

Lucka Vondráčková (42) patří mezi známými ženami k jedné z posledních, která se bohužel dostala do situace, kdy zůstala na výchovu dětí sama. Sňatek s hokejistou Tomášem Plekancem (39) v roce 2019 po osmi letech skončil rozvodem, a zatímco Tomáš má už druhé dítě s tenistkou Lucií Šafářovou (35), kterou si loni vzal, synové Matyáš (10) a Adam (6) zůstali v péči matky. Ta se s rozvodem vyrovnávala déle a v pořadu Život ve hvězdách se letos svěřila, že „Tomáš byl určitě mou životní láskou. Osud nám v této konstelaci nadělil naše dva syny. To už nikdo nezmění.“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.