Celebrity

1. června 2024 06:45

David Laštovka

Andrea Černá alias princezna ze mlejna si přála pět dětí. Osud jí žádné nedopřál

Od premiéry pohádky režiséra Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna 1. června 2024 uplynulo 30 let. Co dnes dělá a jak vypadá představitelka hlavní postavy Elišky, herečka Andrea Černá?

Postava Elišky v pohádce Princezna ze mlejna zajistila herečce Andree Černé věčnou slávu. K roli se dostala náhodou. V době, kdy studovala druhý ročník pražské konzervatoře, se na chodbě potkala s režisérem Zdeňkem Troškou, který ji pozval na konkurz.

Natáčení provázely komplikace

Úspěšně prošla dvěma koly a vysněnou práci nakonec získala. „Byla výborná a zvládla to skvěle. Natáčení ale nebylo jednoduché. Nepřálo nám počasí. Bylo to snad nejdeštivější léto od stvoření světa. Celé dny jenom lilo, proto se natáčení protáhlo o dva měsíce. Na sluníčko jsme čekali jako na smilování. V té pohádce jsou ne dny, ale chvíle, kdy vykouklo slunce. Zabrat nám daly i husy, které to stavení, které bylo z papíru a polystyrenu, přes noc oštípaly. Když jsem druhý den ráno přišel na plac, málem mě ranila mrtvice. Bylo tam nasněženo, všude samé kuličky polystyrenu,“ zavzpomínal s úsměvem režisér Zdeněk Troška pro web Prima Ženy.

Chalupu herečce poničilo tornádo

Přestože Andrea Černá, rodačka z Karlových Varů, která letos v lednu oslavila 47. narozeniny, toužila po velké rodině a přála si mít pět dětí, osud jí vlastního potomka nedopřál. Své soukromí si pečlivě střeží. Trpí poruchou pozornosti spojenou s hyperaktivitou zvanou ADHD, kvůli níž musí být stále aktivní.

Čtěte také: Děti s poruchou pozornosti a hyperaktivitou mají problémy ve škole. Může pomoci změna stravování?

I proto si pořídila starou chalupu, kterou postupně renovuje. Před třemi lety ale stavení silně poničilo tornádo, a tak se herečka ocitla znovu na začátku. I s přibývajícími roky nicméně neztrácí půvab a šarm a dokazuje, že věk je pouze číslo. Hraje v divadlech a natáčí filmy i seriály. Vídat jsme ji mohli i ve Velmi křehkých vztazích, které vysílala TV Prima.

Proč se Zdeněk Troška rozhodl skončit s filmem?

Sdílejte článek
Štítky počasí láska rodina vztah režisér natáčení herečka děti Zdeněk Troška pohádka Andrea Černá Princezna ze mlejna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.