Celebrity

6. května 2022 09:15

David Laštovka

Čunderlíková, Ina z Nemocnice na kraji města: S herectvím sekla, dcera je milionářka

Seriály zdarma on-line na iPrima.cz

Jejím manželem je bývalá hvězda skupiny Olympic Ladislav Klein. Jediná dcera udělala velkou kariéru v tenise. Bývalá herečka Andrea Čunderlíková, která slaví životní jubileum, ztvárnila desítky filmových rolí, pro televizní diváky však navždy zůstane zdravotní sestřičkou Inou ze seriálu Nemocnice na kraji města. Proč s herectvím skončila?

Svoji nejslavnější roli přitom málem odmítla. „Když za mnou tehdy přišel režisér Jaroslav Dudek, v natáčecím termínu jsme s manželem měli předplacený kurz angličtiny v Londýně. Nakonec mě ale pan režisér přesvědčil a odjel jen můj muž,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Český rozhlas. Jak přiznává, dodnes nechápe, proč postava Iny byla nabídnuta právě jí. V reálném životě je prý jejím pravým opakem.

„Pro mě to byl protiúkol. Nevěděla jsem, jak ji pojmout a bylo to pro mě velice těžké. Vůbec jsem nechápala tu filozofii tiché nemluvné dívky. Ale na starý kolena ji mám vlastně ráda. Když jsem se pak potkávala s lidmi, tak každý očekával, že nebudu moc mluvit, ale já jsem komunikativní až moc,“ prozradila s úsměvem. Jako seriálová Ina většinu děje promlčela, a tudíž se nemusela učit tolik textů jako její kolegové. Ona sama to ale za výhodu nepovažovala. „Ono je naopak těžší hrát bez textu než s textem. Byla bych raději za více textu,“ uvedla Čunderlíková.

Než bych šla do důchodu, to byste mě museli zabít, říká

S herectvím skončila po revoluci 1989, kdy dostala nabídku od známého Čechoněmce, který chtěl u nás začít podnikat. Přijala tedy u něj ve firmě manažerskou pozici, která ji velmi uspokojovala. Před kameru se od té doby vrátila už pouze jednou, když se v roce 2003 nechala přemluvit k natáčení pokračování již zmíněného seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

V současné době se věnuje především svým dvěma vnučkám a stále pracuje v poradenské společnosti, kde má na starosti styk s veřejností. „Jsem sice už v důchodovém věku, ale pracuji. Než bych šla do důchodu, to byste mě museli zabít,“ poznamenala s úsměvem.

Její životní láskou je hudebník Ladislav Klein, bývalý člen skupiny Olympic, za kterého se provdala v roce 1976. Mají spolu dceru Sandru, bývalou úspěšnou tenistku, která jeden čas figurovala ve světovém žebříčku na 41. místě. Během své profesionální kariéry vyhrála 333 dvouher a 54 čtyřher a na profesionálním okruhu si vydělala 770 761 dolarů.

Sdílejte článek
Štítky Londýn tenis herec herečka Nemocnice na kraji města Ladislav Klein Andrea Čunderlíková Jaroslav Dudek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.