Anička servíruje dubajskou roládu za 1500 korun. Soutěžící si myslí, že se zbláznila

Nejlepší svíčková - Prostřeno! S30 (102)
Úterního vaření se v souboji vařeček chopí Anička. Překvapí soupeře hezkým, moderním domem se zahradou a bazénem. Plácne se přes kapsu a upeče nákladnou dubajskou roládu. Jen ta játra se jí někam zatoulala. Snědl je snad štáb?
Souboj o nejlepší menu z Plzeňského kraje v úterý pokračuje u Anny Wuchlerové. Devětatřicetiletá hostitelka žije na vesnici, momentálně je nezaměstnaná a chystá se pracovat v Německu. Ukáže moderní dům se zahradou a bazénem. Má krb, americkou lednici a novou hezkou kuchyň. V ložnici prý nejraději kouká z postele na televizi, především na Prostřeno!
Je vdaná a má šestnáctiletého syna. Anička působí prostým dojmem a je veselá kopa. V pondělí před kamerou perlila a teď tomu nebude jinak. Padalo jí jídlo na zem, zašpinila si i šaty. Ve svůj den musí volat mámě, aby zjistila, kolik má vlastně let. Není si jistá! Pro hosty připraví domácí paštiku s bagetkou, hovězí vývar s domácími nudlemi, svíčkovou na smetaně s domácími knedlíky a dubajskou roládu. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone.
Vaření neproběhne v klidu, i když je Anička dobrá kuchařka. Kvůli nervozitě musí péct roládu dvakrát, protože se první těsto nepovede. Někam založí játra na předkrm. „Nemůžu najít játra. Někde je mám, ale nevím kde,“ líčí Anička s tím, že bude muset zavolat manželovi. Ten přispěchá na pomoc, ale přinese místo kuřecích vepřová. To by mohlo hostům vadit.
Kde jsou játra? Schoval je snad štáb?
Za dezert by tolik peněz nikdo neutratil
Po příchodu si dají hosté přípitek. Anička je viditelně ve stresu, nechá otevřít šampus hosty. Domácí bagetu a paštiku všichni pochválí. I Šárka, která jinak játra nemá v oblibě. Polévku si Simona přisolí, ostatní jsou spokojení. Anička přizná, že je to nejlepší vyprošťovák. Když už popíjí, tak to prý stojí za to. Při šmejdění všichni obdivují dům. Hostitelku by na takové bydlení netipovali.
Z ložnice je výhled na bazén. Najdou saunu, kterou Kuba se Simonou hned vyzkouší. Svíčková byla dobrá volba. Maso se rozpadá, Iveta chválí. Ostatní vůbec nemluví, jen si vychutnávají jídlo. Šárka se na omáčku těšila a není zklamaná. „Nejlepší svíčková je vždycky jen ta od babičky,“ tvrdí. Ale ta úterní je také dobrá. „Budeš namyšlená tady ve vesnici,“ dobírá si hostitelku Jakub. To hlavní ale ještě přijde.
Dubajská roláda, která je inspirovaná virální dubajskou čokoládou. Je to čokoládový piškot potřený pistáciovým krémem, se šlehačkou a nudličkami kadayif. Anička přizná, že ji suroviny na dezert stály 1500 korun. Soutěžící žasnou. Nikdy by tolik peněz za dezert neutratili. Kuba prohlásí, že je Anička blázínek. Kolik dají soupeři hostitelce bodů, sledujte v úterý odpoledne na Primě a už nyní na prima+.