Arturova chůva se pustila do Rychtáře. Urnu s ostatky maminky má mít dítě, míní Golda

Od tragické smrti zpěvačky Ivety Bartošové (†48) uplynulo už devět let, její hrob přesto zůstává prázdný. Urnu s ostatky u sebe má vdovec Josef Rychtář (65) a odmítá se jí vzdát. To rozzuřilo i chůvu zpěvaččina syna Zlatu Dvořákovou (69), lépe známou pod přezdívkou Golda. Podle ní nikdo nemá na maminku větší nárok než dítě. Artur Štaidl (26) může zesnulé mamince na hrob položit květinu, ale s vědomím, že ona na tomto místě není.

Jakmile byla Iveta Bartošová zpopelněna, urnu s jejími ostatky získal Josef Rychtář. Ten se jí ani přes silnou kritiku veřejnosti a nátlak zpěvaččiny rodiny nehodlá vzdát. Hrob, který byl tragicky zesnulé pěvkyni vybudován, je tak prázdný a slouží spíše jako symbolické místo než jako skutečné místo posledního odpočinku.

„Jak se rodina, včetně Artura, k Ivetce chovala? Nezažili si ji, jen ji zneužívají, tak co by chtěli? Nikdy ji nedostanou,“ napsal Josef Rychtář deníku Aha! s tím, že urny se nevzdá a do hrobu ji uložit nenechá. Rodina Bartošové přitom projevila o její ostatky zájem mnohokrát, aby bylo možné jejich milované vzdát hold.

Naštvaná Golda

Své rozhořčení neskrývá ani Zlata Dvořáková, která byla blízkou přítelkyní Ivety Bartošové a chůvou jejího syna Artura. „Kdo jiný má větší nárok na mámu než dítě? Vzít takhle Ivetu Arturovi, to se opravdu nedělá, na to nemá právo absolutně nikdo,“ rozzuřila se žena, kterou svého času nikdo neznal jinak než jako Goldu.

Ostatky své dcery nikdy neviděla její maminka Svatava ani zpěvaččina sestra Ivana či její bratr. Nikdo z rodiny tak neměl příležitost se s Bartošovou rozloučit podle svých představ. Artur Štaidl se veřejně k vlastnictví urny nevyjadřuje, na jeho obranu ale přicházejí jiné hlasy.

„To víte, že je to špatně. Vždyť takhle nemůže mamince přinést kytičku nejen syn Artur, její máma, sestra, bratr, kteří by to rádi udělali, ale vůbec nikdo! Myslím, že je to velmi špatně, především vůči Arturovi,“ dodala Golda, podle které by urna v rukách Rychtáře být neměla.

Maminka Ivety Bartošové prozradila, že se její dcera chtěla s Rychtářem rozvést:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.