Atentát na Putina i lék na rakovinu. Nostradamus a baba Vanga vidí v roce 2024 i naději

Lidé od nepaměti chtějí vědět, co je čeká v budoucnosti. Každý by rád viděl trochu za roh, aby se mohl připravit na věci, které lidstvo teprve čekají. Co pro rok 2024 předpověděli baba Vanga a francouzský učenec Michel de Nostredame?

Jedna věc je to, co vědmy a věštci ve svých vizích viděli, druhá věc ale je, jak jejich vize interpretují jejich následovníci a moderní vykladači. Některé předpovědi baby Vangy jsou hodně obecné. V případě Nostradama, který žil v 16. století, je intepretace jeho díla ještě daleko složitější.

Co tedy baba Vanga na rok 2024 předpověděla? Vědma očekávala politické problémy, sociální nepokoje i další růst mezinárodního terorismu. Žena, jejíž pravé jméno bylo Vangelija Pandeva Dimitrova-Gušterova, očekávala atentát na ruského cara (snad Putin) a také věřila, že budou objeveny léky na řadu nemocí, se kterými si lidstvo zatím neví rady. Spekuluje se, zda Vanga měla na mysli i lék na rakovinu.

Baba Vanga i Nostradamus se shodují, že rok 2024 nebude vůbec klidný. Lidstvo mají postihnout války, přírodní katastrofy a občanské nepokoje, uvádí web News18. Obavy budí zejména fakt, že oba věštci již v minulosti předpověděli řadu historických událostí, včetně vzestupu Adolfa Hitlera, útoků z 11. září 2001 a úmrtí britské královny Alžběty II.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Události roku 2024? Nový britský král, papež i válka, věštil Nostradamus. Obvykle se nemýlil

Podle vykladačů díla francouzského učence bude dále své vojenské aktivity stupňovat Čína a nakonec dojde k tomu, že v Indickém oceánu vypukne námořní válka.

Nostradamus hovořil také o tom, že po králi Karlovi nastoupí na britský trůn „někdo, kdo nebude mít znaky krále“. Tato záhadná předpověď podnítila spekulace, že na trůn by mohl usednout princ Harry nebo jiná dosud záhadná osoba.

Podle francouzského učence dojde v roce 2024 k výměně papeže. Hlavou Vatikánu je od roku 2013 papež František. Z Nostradamových předpovědí není jasné, zda František zemře, či zda se titulu svatého otce vzdá podobně jako jeho předchůdce Benedikt XVI.

Baba Vanga i Nostradamus se také shodují, že lidstvo bude dál čelit přírodním pohromám a bude prohrávat boj s klimatickou změnou. Období sucha by měly střídat prudké deště, vichřice a tornáda v místech, kde dosud tyto jevy byly vzácné.

Podívejte se, co vám do roku 2024 přejí tváře televize Prima:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.