Baba Jaga Mikulášek riskuje zdraví soupeřů. Podává sraženou polévku a syrové bílky

Jiná smetana - Prostřeno! S28 (27)

V úterý se v kuchařské soutěži postaví k plotně MMA legenda Václav Mikulášek, kterému se přezdívá Baba Jaga. V gastronomii se už v minulosti pohyboval a v pondělí měl dost připomínek. Proto z něj mají soupeři respekt a zároveň od něj hodně očekávají.

Tento týden se v souboji o nejlepší menu utkají MMA bojovníci. Úterní hostitel Václav je z Ostravy, a tak soupeři doufají, že nepojedou k němu domů. Naštěstí je hostitel pozve do vypůjčeného bydlení v pražských Stodůlkách, kde pobývá i se svým psem. Václav má přezdívku Baba Jaga, kterou získal zhruba před šesti lety, kdy přišel o zub. Je vyučený kuchař a má zkušenost s vařením na výletních lodích v Anglii. Díky tomu získal inspiraci pro své Prostřeno! menu. Podávat bude carpaccio s mořskou solí, parmazánem a kapary, kulajdu se zastřeným vejcem, rib eye steak, smetanové brambory a pepřovou omáčku, na závěr si soupeři pochutnají na vanilkovém cheesecake dortíku s malinami.

V pondělí u Lukáše Olejníka se Václav prezentoval jako největší kritik a právě Lukáš bude velmi zvědavý, jak si jeho soupeř v úterý povede. Nehodlá mu odpustit vůbec nic. K menu budou mít hosté dopředu pár výhrad. David Hošek není fanoušek kulajdy, Arleta Krausová nemusí ke steaku jako přílohu brambory. Václav bude s vařením trošku bojovat. Po marném pokusu o vyšlehání smetany zjistí, že koupil verzi na vaření s menším obsahem tuku. Tu ovšem vyšlehat nejde, a tak si zkušeně poradí. Našlehaný cheesecake připraví díky sněhu z vaječných bílků. Jelikož jde ale o nepečený dort, Václav se syrovými vejci riskuje. Sám si je toho vědom a zkonstatuje, že budou mít soupeři maximálně průjem. Na prima+ a vpodvečer na Primě uvidíte, zda si záměny surovin někdo všimne.

Podívejte se na video, ve kterém si soutěžící stěžují, že je s polévkou něco špatně:

Lukáš oplatí soupeři kritiku

Předkrm bude podobný tomu včerejšímu, takže soutěžící budou srovnávat. Václav podle Arlety maso méně naklepal a Lukáš najde v carpacciu šlachu. Věčně hladový Matúš jídlo sní jako první a nijak si nebude stěžovat. Polévka bude podle očekávání vadit Davidovi, který nejí kopr a kulajda mu evokuje školní jídelnu. Ostatní si budou pochutnávat do chvíle, kdy někdo upozorní, že je polévka sražená. Lukáš ocení perfektně připravené zastřené vejce. Při servírování hlavního chodu bude mít Václav nervy na pochodu, protože ví, že umí uvařit lépe. Lukáš bude mít steak příliš propečený.

Při šmejdění hosté objeví osobní předměty, které jim Václav nechal v ložnici. Například sparingové rukavice, dětskou knížku nebo rodinné fotky. Nejvíc je pobaví ta z dětství, zaujme i svatební snímek rodičů. Jelikož jsou všichni u stolu kamarádi a dobře se znají, zábava se bude nést v dobré náladě. Václav totiž vymyslel, že si venku zahrají na schovávanou. Projeví se mezi soupeři taktika, nebo budou bodovat spravedlivě?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.