Rodina

13. února 2024 10:29

Josef Šťastna

Během jediného dne přišla v Klánovicích o muže i dceru. Žena děkuje lidem za jejich pomoc

V polovině prosince prožila nejhorší okamžiky svého života, když byli zavražděni její muž a dvouměsíční dcera. Žena z Klánovic v sobě ale našla velkou sílu a poděkovala lidem, kteří ukázali dobré srdce a po tragédii rodině pomohli.

Prožila absolutní bolest a nikdo se nemůže divit tomu, že neměla potřebu vystupovat v médiích. Žena, která v Klánovickém lese přišla o polovinu své rodiny, se přes ohromnou životní ztrátu a trápení rozhodla poděkovat dárcům, kteří jí finančně pomohli prostřednictvím sbírky vyhlášené na webu Znesnaze21.cz. Kromě poděkování přidala i vzpomínku na oblíbený citát svého muže.

KOMENTÁŘ: Utajování jmen obětí střelby na fakultě nedává smysl. Patří na pamětní desku

„Dva životy vyhasly. Ztráta a bolest jsou nepopsatelné. Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak, jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ uvedla v poděkování na dárcovské platformě Znesnaze21.cz. Na její podporu lidé vybrali celkem 12,4 milionu korun. Svými slovy nechala vzpomenout na citát Jana Wericha: „Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“

Žena z Klánovic poděkovala za obrovskou vlnu solidarity

Dvaatřicetiletý muž a dvouměsíční miminko neměli na vraha žádné vazby. Dle policie si je vybral náhodně. Zřejmě chtěl otestovat zbraně i sám sebe, než se o týden později vydal zabíjet studenty do budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Zdrcená žena, která musí zůstat skvělou matkou pro staršího syna, poděkovala za obrovskou solidaritu, kterou v těžkém vánočním čase pocítila. Uvědomila si, že obrovská nespravedlivá bolest probrala hodně lidí k tomu, aby v sobě objevili kus lidství a poslali dar.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klíčová indicie, která spojila Klánovice s vrahem z fakulty: Hlavní důkaz ležel ve zbrani

„Bez vás by to ale, milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav,“ popsala otevřeně své pocity.

Sdílejte článek
Štítky rodina tragédie sbírka příběhy Klánovický les ESG

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.