Rodina

13. února 2024 10:29

Josef Šťastna

Během jediného dne přišla v Klánovicích o muže i dceru. Žena děkuje lidem za jejich pomoc

V polovině prosince prožila nejhorší okamžiky svého života, když byli zavražděni její muž a dvouměsíční dcera. Žena z Klánovic v sobě ale našla velkou sílu a poděkovala lidem, kteří ukázali dobré srdce a po tragédii rodině pomohli.

Prožila absolutní bolest a nikdo se nemůže divit tomu, že neměla potřebu vystupovat v médiích. Žena, která v Klánovickém lese přišla o polovinu své rodiny, se přes ohromnou životní ztrátu a trápení rozhodla poděkovat dárcům, kteří jí finančně pomohli prostřednictvím sbírky vyhlášené na webu Znesnaze21.cz. Kromě poděkování přidala i vzpomínku na oblíbený citát svého muže.

KOMENTÁŘ: Utajování jmen obětí střelby na fakultě nedává smysl. Patří na pamětní desku

„Dva životy vyhasly. Ztráta a bolest jsou nepopsatelné. Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak, jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ uvedla v poděkování na dárcovské platformě Znesnaze21.cz. Na její podporu lidé vybrali celkem 12,4 milionu korun. Svými slovy nechala vzpomenout na citát Jana Wericha: „Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“

Žena z Klánovic poděkovala za obrovskou vlnu solidarity

Dvaatřicetiletý muž a dvouměsíční miminko neměli na vraha žádné vazby. Dle policie si je vybral náhodně. Zřejmě chtěl otestovat zbraně i sám sebe, než se o týden později vydal zabíjet studenty do budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Zdrcená žena, která musí zůstat skvělou matkou pro staršího syna, poděkovala za obrovskou solidaritu, kterou v těžkém vánočním čase pocítila. Uvědomila si, že obrovská nespravedlivá bolest probrala hodně lidí k tomu, aby v sobě objevili kus lidství a poslali dar.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klíčová indicie, která spojila Klánovice s vrahem z fakulty: Hlavní důkaz ležel ve zbrani

„Bez vás by to ale, milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav,“ popsala otevřeně své pocity.

Sdílejte článek
Štítky rodina tragédie sbírka příběhy Klánovický les ESG

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.