Bizarní Libor servíruje podivnosti a dělá si z hostů legraci. Komu rupnou nervy?

Prostřeno! XXVI (36) – Bláznivá večeře

Tento týden se v kulinářské soutěži z Moravskoslezského kraje budou dít věci. U stolu se sejdou samí muži a hostit je v pondělí bude voják z povolání Libor. Ten se bude snažit v pořadu zviditelnit a získat tak více pozornosti na sociálních sítích. Trapnými vtípky ale soupeře spíš znechutí, než pobaví.

Pondělní podvečer patří v kulinářské soutěži hostiteli Liborovi, který si nepřišel pro výhru, ale pro patnáct minut slávy. Jeho menu je bláznivé stejně jako jeho vystupování. Libor má o svém večeru jasno: „Bude to vtipné, trapné, šokující, možná budu vypadat jako blázen.“ Přihlásil ho kolega z práce, přestože neumí vařit. Je s ním prý legrace. Libor plánuje dávat soupeřům plný počet bodů, jen pokud ho někdo naštve, dá prý devět. Úkolem týdne jsou tentokrát jahody. Libor zadání zmačká a vyhodí z okna. Má v plánu úplně jiný druh pokrmů.

Na jídelníčku budou smažené nožičky na banánovém špízu, mokrý sen s medvědem, jitrnice, jakou svět neviděl, a odvaha se šťastným koncem. Hosté jsou po přečtení menu zmatení a netuší, co je čeká. Po příchodu jsou ještě plní elánu a hostitel jim připadá nadmíru sympatický. Když ale pochopí, že bude celý večer jen vtipkovat a pořádného jídla se nedočkají, jejich nálada bude na bodu mrazu.

Podívejte se na video s Liborovou zábavou, která v soupeřích vzbudí pocit trapnosti:

Pantomimické pojídání jitrnic a bláznivý smích

Na přípitek dá Libor hostům vodu údajně ochucenou hornickým uhlím a smogem. Načernalou tekutinu soutěžící skutečně poslušně vypijí. Jako předkrm bude servírovat smažené červy napíchnuté na špejli s kolečky banánu. Většina ochutná, někomu se ale z červů bude dělat špatně. Polévka bude mokrý sen s medvědem, tedy polévka z vody a gumových medvídků. Aleš čekal pokrm s medvědím česnekem, Karel už se nebaví a prý je Liborův humor trapný. Všichni ale hrají hru s hostitelem, polévku nejen ochutnají, ale i snědí. Aleš má dokonce lehkou připomínku, medvídci by prý mohli být měkčí. Jitrnice, které svět neviděl, budou stejně jako ve známé pohádce Obušku, z pytle ven! neviditelné. Libor je „opeče“ na pánvi s cibulí a naservíruje k nim chleba. Všem je sice během podávání hlavního chodu trapně, stále však budou s hostitelem pantomimicky předstírat, že jedí jitrnice.

Dezert se ponese v podobném duchu. Piškot s paštikou, šlehačkou a cvrčkem žádnou lahůdkou nebude. Nejbizarnější chvíle pondělního Prostřeno! nastane při zábavě, která se bude skládat ze dvou částí. Nejprve budou soutěžící kreslit, jak si představují blázna. Libor bude doufat, že namalují jeho, takovou radost mu ale nikdo neudělá. Pokusem o humor bude i druhá zábava. Každý by se měl postavit do rohu místnosti a začít se smát s plyšovou krysou v ruce. Co budou soutěžící na Liborův večer říkat? A kolik za svůj žertík obdrží bodů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.