Blanku zaskočí vegetariánka u stolu a soupeř, kterého zná. Výhoda to pro ni nebude

Tarhoňový salát - Prostřeno! S28 (66)

Pondělní hostitelka Blanka z Libereckého kraje přinese do soutěže amatérských kuchařů čerstvý vítr v podobě zajímavých receptů. Její hosté by ale možná raději osvědčenou klasiku. Z Moniky se navíc vyklube vegetariánka. Neskončí o hladu?

Pondělní soutěžní večer připadl na čtyřiadvacetiletou studentku Blanku, která žije v bytě se spolubydlícími. Podle vlastních slov je extrovertní, cílevědomá a pro každou špatnost. Má ráda společnost a legraci, což potvrzují běžky v okapu pod jejím oknem, které tam zůstaly po nedávné party. Blanka pracuje jako baristka a jednou by chtěla mít vlastní kavárnu. Pro hosty připraví menu plné nečekaných chutí. Podávat bude sýr halloumi s tarhoňovým salátem, hráškový krém s mátou, kuře pana Dalibora a tvarohovo-smetanový pohár. Soutěžící nebudou příliš naklonění inovacím. Například z máty v polévce budou mít strach – Karel si myslí, že bude chutnat jako špatné mojito. Tarhoňový salát je pro některé také novinkou. Jak uvidíte vpodvečer na Primě a na prima+, vaření půjde Blance celkem od ruky a poradí si i s úkolem týdne, kterým je řecký salátek.

Když Blanka přivítá soutěžící, zarazí ji jedna věc. Karel je jí povědomý a brzy přijdou na to, odkud se znají. Při předkrmu se dozví další zásadní informaci. Monika prohlásí, že je vegetariánka. Ostatní se vyděsí a zjišťují, co to vlastně znamená. Budou přemýšlet, jak jejich menu přizpůsobit, aby se jí zavděčili. Monika tvrdí, že kvůli masu strhávat body nebude, ale bod navíc za bezmasé menu by od ní soupeři dostat mohli. Blanka má s vegetariánstvím zkušenost, také se nějaký čas masu vyhýbala. Naštěstí je její menu sestavené tak, že se nají i Monika. Omáčka ke kuřeti je čistě papriková a maso se dělalo zvlášť, do hráškové polévky nedostane slaninu.

Podívejte se, čím soupeři šokují milovnici kvalitní kávy:

Karel bude hodnotit každou maličkost

Blanka je velmi komunikativní, takže řeč u stolu nevázne. Ostatní se rozmluví a prozradí i něco o sobě. Čtyřiatřicetiletá Monika zjistí, že je ve skupině nejstarší, a probírat se budou i povolání. Karel je závozník pivovaru a vyjde najevo, že se zná s Blankou. Oba ale všechny ujišťují, že to na Prostřeno! nebude mít vliv. A skutečně to tak bude, protože Karel nebude k Blance vůbec shovívavý. Je toho více, co se mu nebude líbit. Bude řešit špatně založené příbory, chybějící ubrousek a ani máta v polévce mu nesedne. Jako hlavní chod by si raději dal klasické kuře na paprice.

Jelikož je káva Blančinou velkou zálibou, jako zábavu si umane naučit svoje soupeře kvalitní nápoj. Ti ovšem k jejímu překvapení nejraději pijí rozpustnou kávu s mlékem. „Já si dělám ráno půllitrový kbelík rozpustného s mlékem,“ popisuje Tomáš. Blanka bude překvapená, ale je přesvědčená, že po ochutnání dobré kávy nebudou chtít soupeři jinou. Bude je zábava bavit, nebo bude moc poučná? A kolik dostane Blanka bodů?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.