Soutěžící v Prostřeno! postraší čert krampus. Taktik Karel bude řešit správné stolování

Karel - Prostřeno! S28 (66)

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o vaření a také o přiznané i nepřiznané taktice, protože vyhrát chce koneckonců každý. Jak říká jeden ze soutěžících, takové peníze na zemi nenajdete. V neposlední řadě se bude bojovat o kulinářskou čest. Kdo jídlu rozumí nejlépe?

V Libereckém kraji se dá dohromady parta odvážných, kteří budou chtít předvést to nejlepší, co v jejich kuchyních může vzniknout. Pokrmy budou soutěžící ochutnávat domácí i světové, některým sednou více, jiným méně. Jak se povede celý týden? Účastníci budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je v tentokrát příprava řeckého salátu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo půjde čistě jen o vaření?

Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést dalších 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Studentka Blanka (24) chce za výhru uspořádat velkou party a pak cestovat po Evropě

Studuje na Technické univerzitě v Liberci – obor anglický jazyk a humanitní studia se zaměřením na vzdělání. Pracuje brigádně jako servírka v pivovaru, baristka a učitelka anglického jazyka. Je svobodná a žije se spolubydlícími. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda chodí ochutnávat nová jídla a ráda je zkouší vařit. Překvapí sdíleným studentským bydlením, kterému vévodí zapomenuté běžky v okapu po party. Blanka je pro každou srandičku a v kuchyni si docela věří. Připraví menu plné netradičních chutí, když nachystá sýr halloumi s tarhoňovým salátem, hráškový krém s mátou, kuře pana Dalibora a tvarohovo-smetanový pohár. Po příchodu hostů zažije hned dvě překvapení. U stolu potká Karla, jehož zná od vidění z práce, a také vegetariánku Moniku, které se chce přizpůsobit. Kolik bodů za své snažení nakonec dostane? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Maminka v domácnosti Monika (34) pracovala jako asistentka fakíra

Nyní je umělkyní na volné noze – dělá zábavu pro lidi. Aktuálně je v domácnosti a stará se o dceru, která má mentální poruchu. Má dvě děti – dceru Karolínu (12 let) a syna Jana (8 let). Nově s nimi žije i přítel, se kterým je od loňského roku. Společně čekají přírůstek do rodiny. Má ráda vonné svíčky a svého pejska. Myslí si, že je komunikativní, ráda naslouchá, a pokud je to v jejích silách, ráda pomůže. Je také dost vztahovačná a není splachovací. Pokud jí někdo řekne něco špatného, přemýšlí nad tím hodně dlouho. Hosty zaujme nejenom nevšedním předchozím povoláním, ale i celým svým přístupem. Při zábavě postraší hosty její kamarád v kostýmu čerta. Karel bude celý večer řešit problémy s příborem. Sama Monika maso nejí, a tak jsou hosté zvědaví, co jim vlastně připraví. Bude vařit maso, nebo jeho náhražky? Monika sází na mezinárodní pochoutky, když připraví guacamole s opečeným toustem, slovenskou bílou polévku podle rodinného receptu, jako hlavní chod kung pao s rýží a nakonec krupicový dort s ovocem, želé a sušenkovým korpusem.

Středa: Pomocník sládka Karel (33) považuje vaření za dobrý relax

Vystudoval střední školu gastronomie a služeb v Jablonci – vyučil se jako kuchař-číšník. Pracuje jako pomocník sládka v pivovaru a dělá závozáka po České republice. S přítelkyní má dceru Karolínku (1,5 roku). Karel u ostatních soutěžících kritikou rozhodně šetřit nebude, na jeho večer proto všichni budou velmi zvědaví. Karel se toho rozhodně nebojí a sází na českou klasiku, okořeněnou italským předkrmem – salátem caprese s čerstvou bazalkou, solí, pepřem, balsamikem a rozpečenou bagetkou. Jako polévku volí hovězí vývar se zeleninou, masem a domácími nudlemi, dále si troufá na hovězí svíčkovou na smetaně s domácím karlovarským knedlíkem a brusinkovým terčem s domácí šlehačkou a nakonec připraví horkou lásku. Karel sice umí nosit talíře jako profík, ale vymstí se mu rýpání z předešlých dní, odvážná sázka na svíčkovou a spor s Monikou ohledně špinavé lžičky. Dívejte se už ve středu, jak se mu bude dařit.

Čtvrtek: Osobní řidič Jan (29) pracoval jako stromolezec

Má přítelkyni a je bezdětný. Do pořadu ho přihlásil kamarád, který je přesvědčený, že Jan rád vaří. Pokud by vyhrál, rozhodně by si peníze užil naplno. Jako zábavu chce bagrování – hosté si mohou vyzkoušet, jak se manipuluje s bagrem (nabírání, zvedání atd.). Poskládal menu z receptů, které dobře zná a vaří a chutnají mu, a taky chtěl něco, o čem ví, že to zvládne časově na pohodu. Zajímá se o módu, auta a rád poslouchá hudbu. Myslí si rovněž, že je veselý a komunikativní extrovert. Honza volí moderní kuchyni, když připraví drůbeží paštiku, polévku z dýně Hokkaidó, jako hlavní chod evergreen pořadu Prostřeno!, kterým je panenka na špenátovém lůžku, a nakonec grilovaný ananas. Hostitel pamatuje i na vegetariánku u stolu, Moniku překvapí a místo panenky jí připraví tofu. Zaujme svým menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Vedoucí úseku montáže Tomáš (32) má harmonický život

Vystudoval střední školu, kterou zakončil maturitou v oboru mechanik-seřizovač. Tomáš žije s manželkou Barborou a má dvě děti – syna Tadeáška a dceru Rozárku. Sám sebe popisuje jako normálního veselého chlapa, který je občas nervák. Hosty přivítá v krásném stavení, kde jim připraví své oblíbené pochoutky. Tomáš sází rovnou na dvě pomazánky s domácím pečivem – na avokádovou a nivovou. Polévka bude netradičně kukuřičná à la Ála. K hlavnímu chodu Tomáš udělá kuřátko a prasátko na medu, opékané brambory a nakonec čokoládový fondán. Pokud jde o Tomáše, nejvíce mu chutná kukuřičná polévka, dokáže jí sníst celý hrnec na posezení. Budou hosté sdílet jeho vášeň? A jak celý týden dopadne?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.