Celebrity

22. listopadu 2023 08:30

Eliška Reiglová

Bolestné přiznání Andrey Antony: V desátém týdnu těhotenství přišla o miminko

Reportérka a moderátorka Andrea Antony (32), která se letos v říjnu stala dvojnásobnou maminkou, se na sociálních sítích rozhodla promluvit na citlivé téma. V loňském roce si prošla bolestivou ztrátou, když v desátém týdnu těhotenství přišla o miminko. Téma otevřela proto, aby šířila osvětu, sdílela svou zkušenost a podpořila další ženy, které si něčím podobným prošly.

Andreu Antony si diváci pamatují jako vždy dobře naladěnou moderátorku a reportérku, která jim přinášela nejnovější informace ze světa showbyznysu. Nyní je především dvojnásobnou maminkou, kromě prvorozené dcery Rozárky jí od října dělá radost také syn Frederik. Právě jeho příchod na svět jí dodal odvahu potřebnou ke sdílení bolestné zkušenosti.

Ztráta miminka

„5 dní před pořízením téhle fotky jsem se na kontrole dozvěděla, že miminku, co v sobě už 10 týdnů nosím, netluče srdíčko a že jsem spontánně potratila,“ napsala moderátorka na Instagramu k černobílé fotografii z loňského srpna, na kterou zachytila svou ruku na nemocničním lůžku. Už tou dobou prý věděla, že se o tuto zprávu jednou podělí s veřejností.

„Paradoxně jsem se po probuzení z narkózy na pokoji po revizi dělohy těšila právě na tenhle moment. Byla jsem si totiž jistá, že chci tuhle skutečnost s vámi sdílet, ale zároveň jsem věděla, že ji budu schopná sdílet až ve chvíli, kdy další těhotenství dopadne dobře a já budu mít doma zdravé miminko,“ uvedla.

Slova útěchy

Toto téma se Andrea Antony rozhodla otevřít proto, že spontánním potratem končí v prvním trimestru až 20 % těhotenství a leckdo by se podle ní divil, kdo z jeho okolí si jím prošel. Často to nikdo přitom neví především z toho důvodu, že během prvního trimestru si ženy nechávají informace o těhotenství pro sebe, případně pro své absolutně nejbližší.

„Při zpracovávání zprávy o potratu jsem si na internetu pro útěchu hledala příběhy žen, které si prošly tím stejným co já a hrozně mi to pomohlo. Vědět, že se to stává běžně. Že je to vlastně dobře, protože tělo samo vyhodnotilo, že s miminkem není něco v pořádku nebo není dost silné. Že to není moje vina. Že se to nemusí opakovat,“ napsala moderátorka.

Svou zkušenost sdílela, aby pozvedla ženy, které za sebou mají podobnou zkušenost. „Pro všechny z vás, které si něčím podobným procházíte nebo jste si tím prošly. Bylo mi to hrozně líto u mě a je mi to stejně tak líto i u vás. Ale bude líp. Vaše miminko na vás ještě čeká, tak jako na mě čekal můj Fredy,“ dodala Antony.

Podívejte se na otevřený rozhovor s Andreou Antony:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.