Borek překvapí hracím automatem v kuchyni. Maskovaný host strká sousta pod kuklu

Hrací automat - Prostřeno! S30 (46)

Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Dezert - žemlovka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tento týden vaří ve speciálu oblíbené kulinářské show profesionální kuchaři. V pondělí se k plotně postaví Libor, který si říká Borek. Jak zaujme párkem v rohlíku soupeře, kteří mají vytříbené chutě?
Pondělní hostitel Libor Kovačka, alias Borek z Borkovy show, je svérázný kuchař z Brna. Vaří na sociálních sítích, nejčastěji česká jídla na dvouplotýnkovém vařiči. Sám sebe popisuje jako burana s elegancí. Bydlí sám a skromně zařízeném bytě dominuje kuchyň, ve které má raritu – výherní automat. Na jeho menu se objeví Borko BIDLO hot dog, polévka z dýně, býk na víně a blíže nespecifikovaný dezert.
Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rebelské vittelo tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jelikož je tento týden úkolem zemlbába, bude ji tedy servírovat místo sladké tečky, kterou by musel vymýšlet. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone. K prozatím neznámému hostiteli se chystají profesionální kuchaři Vojtěch Kanta, Ostravský Gastrošef Heřman Gazda, Oldřich Holec a Miloš Dub. Menu je napsané příliš obecně, takže pánové hádají, co asi dostanou na talíř.
Vojta si myslí, že bude hostitel vtipálek, a že si sednou. Miloš podle názvu předkrmu tipne, kdo by jej mohl připravit a na kuchaře se těší. Po příchodu soutěžící zjistí, že se sice povětšinou neznají, ale jsou si sympatičtí. To je dobrá zpráva. Jen zakuklený inkognito kuchař Heřman už s Borkem kdysi vařil, takže se znají. Prý mu ale nebude v Prostřeno! nijak nadržovat.
Jak bude Heřman s kuklou jíst? Sundá si převlek?
Soutěžící jsou zvědaví, kdo je pod maskou
Ostravský Gastrošef se rozhodl neukazovat svoji tvář. Proč? To časem vysvětlí. Na hlavě má paruku, na očích brýle a přes obličej kuklu. Je mu v převleku horko a Miloš se obává toho, jak bude Heřman celý týden v Prostřeno! jíst. Navrhuje brčko. Gastrošef má ale plán. Kukla je pružná, stačí ji odhrnout a strčit sousto do úst. Jak uvidíte na prima+ a odpoledne na obrazovce, je to dost nepraktické.
„Hned jsem poznal podle sluchu Ostravského Gastrošefa. Doufal jsem, že ho uvidím, ale on měl masku. Chce být inkognito,“ neskrývá zklamání Vojtěch. Miloš na úvod Borka trochu popíchne, když si řekne o jinou skleničku. Na té jeho je vodní kámen. I když je předkrm obyčejný hot dog, s Borkovou speciální omáčkou chutná skvěle.
Dýňová polévka podle Heřmana chutná jako svíčková. Hlavní chod všichni chválí, Miloš ale nedojí, což je Borkovi podezřelé. Bude se tento týden taktizovat? Miloš má připomínky i k dezertu. Žemlovku od dětství nenávidí a to ani chudák neví, že ji tento týden ochutná ještě čtyřikrát. Dívejte se v pondělí a udělte body soutěžícímu i vy.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
