Celebrity

24. srpna 2023 05:59

David Laštovka

Libuše Švormová našla lásku až po čtyřicítce. Okouzlil ji o osmnáct let mladší číšník

Libuše Švormová v 7 pádech

Herečka Libuše Švormová, která 23. srpna oslavila 88. narozeniny, dokazuje, že věk je pouze číslo. Stále z ní vyzařuje energie a vitalita. Životní lásku našla dabérka filmové Angeliky až po čtyřicítce.

První vážnou známost prožila Libuše Švormová s o devět let starším scenáristou Janem Otčenáškem, který byl v té době ženatý a měl dvě děti. Jejich vztah trval devatenáct let, ale svatbou neskončil. Otčenášek se svou manželkou nežil, nicméně rozvádět se nechtěl a Libuše jeho rozhodnutí respektovala.

„Seznámili jsme se v Pardubicích, hrála jsem tam v dramatizaci jeho novely Romeo, Julie a tma. On mě tam viděl a asi jsem se mu zalíbila. Žili jsme spolu dost dlouho, ale on bohužel zemřel velice brzo (příčinou byla rakovina, pozn. red). Ve čtyřiapadesáti letech s takovým talentem, jako měl on. Kolik toho ještě mohl napsat. Asi by se dnes velice dobře v době seriálů uživil,“ uvedla Libuše Švormová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Osudové setkání na Šumavě

Z jeho smrti se těžko vzpamatovávala. Najednou zůstala sama a na nový vztah neměla pomyšlení. Byla přesvědčená o tom, že už žádná další láska nepřijde. Nakonec ale zafungoval osud. „Když jsem měla volno, hodně času jsem trávila se svou sestrou. Jednou jsme si vyrazily na Šumavu na dovolenou. Měly jsme být ubytované v Srní, jenže tam přijela nějaká velká skupina lidí, tak nás přesunuli do Železné Rudy. A tam mně do cesty vstoupil muž, který mě okouzlil. Pracoval v jednom penzionu jako číšník. Nikoho jsem nehledala, prostě mě to najednou potkalo. Byla to naprostá náhoda. Člověk může dojít ke štěstí jakkoliv, možná když to čeká ze všeho nejméně,“ prozradila herečka.

Vzala si zajíce, doma má dědka

Zpočátku to brala pouze jako letní romanci a od vztahu raději nic neočekávala. Jenže to bylo čím dál krásnější. Z věkového rozdílu si hlavu nedělala. O tom to podle ní vůbec není. „Opravdu jsme se zamilovali. Nechci vynášet jen to, co pro mě dělá. Vozí mě do divadla, z divadla. Nakupuje. Já nenávidím nakupování a on chodí do těch obrovských supermarketů. Doma uvaří, uklízí. Opravdu ho miluju. On sám říká, že jsem si vzala zajíce a mám doma dědka,“ popsala s úsměvem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Žijí jeden pro druhého, milují výlety a turistiku a ke štěstí jim nic nechybí. Toho, že se nikdy nestala matkou, nelituje. „Všechno je tak, jak má být, člověk už to stejně nezmění. Na děti jsou různé názory. Na jednu stranu je prima je mít a jsou radostí našeho života. Znám ale i případy, kdy se se jedinci z dobrých rodin tak zvrhli, že rodiče prožívali hotové zoufalství,“ uzavřela Libuše Švormová, která si zahrála i v oblíbeném seriálu Slunečná na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.