Životní styl

1. září 2023 08:45

Komerční sdělení

Chytré matrace už umí korigovat chrápání i teplotu

Technologický vývoj zasáhnul do všech oblastí našeho života – spánek nevyjímaje. Že existují různé přístroje na monitoring kvality spánku, to nejspíš víte. Ale tušili jste, že moderní matrace to umějí taky a kromě toho ještě spoustu dalších věcí? Pojďme se podívat, jak si díky inovacím na poli matrací vylepšit spaní.

Inteligentní matrace, která se stará o váš spánek

Slyšeli jste, že existují matrace, které se dokážou zahřát, když uváží, že je příliš chladno, nebo vám zvednou hlavu, když zaznamenají, že chrápete? A umějí toho mnohem víc – přizpůsobovat se poloze ležícího těla, monitorovat kvalitu spánku nebo nabídnout až dvacet stupňů tvrdosti. Takové matrace už jsou opravdu jako z budoucnosti.

Propojitelnost s aplikacemi

High-tech matrace jsou často dodávány s možností propojení s příslušnou aplikací. Různé senzory a technologie zabudované v matraci potom sbírají data a analyzují je za účelem zkvalitnění vašeho spánku. Jsou to například:

  • Monitoring spánku – doba usínání, spánku a jeho fází (hluboký, lehký, REM), čas probuzení
  • Vyhodnocení kvality spánku – analýza výše uvedených dat
  • Doporučení pro lepší vyspání – na základě analýzy nabídne aplikace konkrétní doporučení
  • Relaxace a uvolnění – meditační hudba, bílý šum nebo tutoriály na relaxační techniky pro uvolnění a zklidnění před spaním
  • Integrace s chytrou domácností – například lze nastavit postupné ztlumení osvětlení v souladu s dobou usínání

Regulace teploty a chlazení

Optimální teplotu při spaní moderní matrace udržují pomocí gelových vrstev, chladicích materiálů a technologií zajišťujících prodyšnost. Díky těmto dovednostem se tak spáč zbytečně nepřehřívá. Tyto vychytávky oceníte hlavně v létě nebo pokud se ve spánku hodně potíte.

Regulace tvrdosti a polohy

Taky jste při výběru matrace tápali, jestli je vám příjemnější tvrdá, měkká nebo něco mezi tím? S chytrou matrací toto dilema odpadá. Jsou v ní totiž zabudované systémy, které dokážou tvrdost měnit a to klidně i pro každou polovinu zvlášť, jde-li o manželskou matraci a nikoli o klasickou matraci pro jednoho. Zrovna tak lze měnit výšku přední i zadní části.

Antialergenní technologie

Teď může srdce alergiků zaplesat – existují totiž matrace, které odpuzují roztoče, plísně a další alergeny. Dokážou to díky speciálním materiálům jako například hypoalergenní pěna. Když se pak ještě doplní o speciální potahy, jsou perfektně bezpečné pro všechny osoby s alergiemi a citlivou kůží.

Hybridní matrace pro maximální komfort

Materiálů je tolik a každý má své výhody: pěnová vrstva je skvělá, protože se dokáže přizpůsobit tělu. Pružinová vrstva zase poskytuje správnou ortopedickou podporu. Latex je prodyšný a odolný vůči alergenům… Hybridní matrace proto kombinují hned několik různých materiálů za účelem dosažení maximální rovnováhy mezi pohodlím a podporou těla.

Odolnost nade vše

Každá matrace se časem proleží a komfort se snižuje, nicméně životnost moderních matrací výrobci naopak zvyšují. U kvalitních matrací se používají materiály s vysokou hustotou, které odolávají opotřebení a vydrží mnoho let.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.