Životní styl

1. září 2023 08:45

Komerční sdělení

Chytré matrace už umí korigovat chrápání i teplotu

Technologický vývoj zasáhnul do všech oblastí našeho života – spánek nevyjímaje. Že existují různé přístroje na monitoring kvality spánku, to nejspíš víte. Ale tušili jste, že moderní matrace to umějí taky a kromě toho ještě spoustu dalších věcí? Pojďme se podívat, jak si díky inovacím na poli matrací vylepšit spaní.

Inteligentní matrace, která se stará o váš spánek

Slyšeli jste, že existují matrace, které se dokážou zahřát, když uváží, že je příliš chladno, nebo vám zvednou hlavu, když zaznamenají, že chrápete? A umějí toho mnohem víc – přizpůsobovat se poloze ležícího těla, monitorovat kvalitu spánku nebo nabídnout až dvacet stupňů tvrdosti. Takové matrace už jsou opravdu jako z budoucnosti.

Propojitelnost s aplikacemi

High-tech matrace jsou často dodávány s možností propojení s příslušnou aplikací. Různé senzory a technologie zabudované v matraci potom sbírají data a analyzují je za účelem zkvalitnění vašeho spánku. Jsou to například:

  • Monitoring spánku – doba usínání, spánku a jeho fází (hluboký, lehký, REM), čas probuzení
  • Vyhodnocení kvality spánku – analýza výše uvedených dat
  • Doporučení pro lepší vyspání – na základě analýzy nabídne aplikace konkrétní doporučení
  • Relaxace a uvolnění – meditační hudba, bílý šum nebo tutoriály na relaxační techniky pro uvolnění a zklidnění před spaním
  • Integrace s chytrou domácností – například lze nastavit postupné ztlumení osvětlení v souladu s dobou usínání

Regulace teploty a chlazení

Optimální teplotu při spaní moderní matrace udržují pomocí gelových vrstev, chladicích materiálů a technologií zajišťujících prodyšnost. Díky těmto dovednostem se tak spáč zbytečně nepřehřívá. Tyto vychytávky oceníte hlavně v létě nebo pokud se ve spánku hodně potíte.

Regulace tvrdosti a polohy

Taky jste při výběru matrace tápali, jestli je vám příjemnější tvrdá, měkká nebo něco mezi tím? S chytrou matrací toto dilema odpadá. Jsou v ní totiž zabudované systémy, které dokážou tvrdost měnit a to klidně i pro každou polovinu zvlášť, jde-li o manželskou matraci a nikoli o klasickou matraci pro jednoho. Zrovna tak lze měnit výšku přední i zadní části.

Antialergenní technologie

Teď může srdce alergiků zaplesat – existují totiž matrace, které odpuzují roztoče, plísně a další alergeny. Dokážou to díky speciálním materiálům jako například hypoalergenní pěna. Když se pak ještě doplní o speciální potahy, jsou perfektně bezpečné pro všechny osoby s alergiemi a citlivou kůží.

Hybridní matrace pro maximální komfort

Materiálů je tolik a každý má své výhody: pěnová vrstva je skvělá, protože se dokáže přizpůsobit tělu. Pružinová vrstva zase poskytuje správnou ortopedickou podporu. Latex je prodyšný a odolný vůči alergenům… Hybridní matrace proto kombinují hned několik různých materiálů za účelem dosažení maximální rovnováhy mezi pohodlím a podporou těla.

Odolnost nade vše

Každá matrace se časem proleží a komfort se snižuje, nicméně životnost moderních matrací výrobci naopak zvyšují. U kvalitních matrací se používají materiály s vysokou hustotou, které odolávají opotřebení a vydrží mnoho let.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.