Celebrity

10. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Petra Horváthová tíhla k herectví odmalička. Po bolestných rozchodech je opět šťastná

Marsell Bendig o seriálu Banáni

Herečka Petra Horváthová, která slaví 38. narozeniny, na sebe poprvé výrazněji upozornila v seriálu Cesty domů, kde ztvárnila postavu Venduly Bernátové, dceru přísného otce, doktora Rudolfa Bernáta v podání herce Aloise Švehlíka. Jaké je její soukromí?

Herečka Petra Horváthová prožila několik bolestných rozchodů, nyní ale září štěstím. Má nového partnera a v osobním životě je znovu šťastná a spokojená. Jak prozradila, založení rodiny by se nebránila.

„Ono se to možná nezdá, ale já bych klidně byla i ta domácí puťka, v tom nejhezčím slova smyslu. Já si takových žen vážím. Když máte dítě, je pro mě důležité mít ten pocit, že vedle sebe máte člověka, který se o mě dokáže postarat, ať se stane cokoliv. Že na to nebudu sama. V tom mi ta ženská a mužská role přijde krásná,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Český rozhlas.

A daří se jí také v umělecké kariéře. Nyní se například ztvárnila postavu nekompromisní kriminalistky v seriálu Banáni, který můžete sledovat na platformě prima+ (o seriálu promluvila v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS, video najdete v úvodu článku. Petra se věnuje i tvůrčí práci, začala režírovat a jejím snem je natočit svůj vlastní film. Mezi její velké záliby patří také muzika, má kapelu a skládá hudbu k různým inscenacím.

Jako malá si vyráběla sama loutky

Petra Horváthová, rodačka z České Lípy, která má dvě starší sestry, po maturitě na gymnáziu vystudovala herectví na katedře alternativního a loutkového divadla na DAMU v Praze. Loutky ji fascinovaly odmalička. „Už jako dítě jsem si je sama vyráběla a babička mi poctivě šila maňásky. Hrávala jsem pak pro rodiče a dvě starší sestry, což mě asi předurčilo na katedru loutek,“ přiblížila Petra.

Po studiích začala hostovat v Činoherním klubu a točit televizní seriály. Mezi zatím ten nejznámější patří Cesty domů, v němž hrála dceru Aloise Švehlíka a téměř skoro pět let byla jednou z hlavních postav seriálu. Během natáčení ji čekalo i několik milostných scén. K těm se staví rezervovaně. Přiznává, že se občas kvůli nim stydí, ale bere je jako součást své herecké práce. Líbání už před kamerou vnímá jako samozřejmou věc. Daleko těžší pro ni je svléknout se před milovaným člověkem, protože jak říká, je to upřímné a zcela její rozhodnutí.

Sdílejte článek
Štítky láska rodina narozeniny Cesty domů herec Česká Lípa herečka Praha Činoherní klub Alois Švehlík Divadelní fakulta Akademie múzických umění Petra Horváthová Banáni

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.