Celebrity

28. srpna 2023 05:59

David Laštovka

Dagmar Kludská vykládá karty celebritám i politikům. Nepříjemné věci říká velmi opatrně

Dagmar Kludská ze slavné cirkusové rodiny je tetou hitmakera Michala Davida a patří k věhlasným českým kartářkám. Pro radu si k ní chodí vlivní politici i celebrity. Například zpěvačce Báře Basikové předpověděla narození syna. Osobně zažila i krále komiků Vlastu Buriana.

Dagmar Kludská, která slaví 79. narozeniny, odjakživa věděla, že má věštecké sklony. K tomu, aby tuto činnost mohla legálně provozovat ovšem vedla hodně trnitá cesta. Do té doby se živila všelijak. Jako uklízečka, prodavačka, servírka nebo mazačka výtahů. Osud z karet vykládala pouze svým známým, kteří o to projevili zájem, a ve svých věštbách se prakticky nikdy nezmýlila. „Když jsem po roce 1989 šla zlegalizovat svou činnost, dívali se na mě jako na blázna,“ zavzpomínala s úsměvem v rozhovoru pro Český rozhlas.

Negativní věci neříká, snaží se najít východisko

Ke svým klientům, mezi něž patří nejvlivnější politici i hvězdy českého showbyznysu, přistupuje velmi citlivě. „Snažím se jim pomocí karet a astrologie především poradit a dát návod, jak se mají chovat nebo čelit nějaké životní situaci. Nechci lidem ubližovat tím, že jim budu říkat něco negativního, ale snažím se jim pomáhat hledat cesty. Chci je převést přes most hledání a tápání. V konečném důsledku stejně záleží na nich samotných a na tom, jestli si má slova vezmou k srdci. Když se mi podaří vyvést je z nejistoty a pomoci jim, mám z toho velkou radost,“ popsala Dagmar Kludská.

Vlastu Buriana zažila zblízka. Byl už vážně nemocný

Nepříjemné věci klientům napřímo neříká. „Zachovávám kartářský kodex. Ten nám velí, že nesmíme říkat všechno. Nemůžu říct člověku, že ho zítra porazí auto. Ale můžu mu říct, aby si dával pozor na silnici. Stejně tak můžu poradit nemocnému, který o tom třeba ještě ani neví, aby pečoval o své zdraví,“ prozradila Dagmar Kludská, která v šedesátých letech působila ve varieté, díky čemuž se stala kolegyní stárnoucího krále komiků Vlasty Buriana. Půl roku nato zemřel. „Už skoro neviděl, ale byl roztomilý. Jeho paní na něj vždy čekala s vodní lázní, protože měl otevřené rány na nohou. Byla jsem svědkem, jak mu je omývala. Na jevišti chodil jakoby nic, ale pak se vždy zhroutil. Lidé ho milovali, nosili mu jitrnice a on je rozdával kolegům,“ svěřila se jedna z nejslavnějších českých kartářek deníku Blesk.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.