Společnost

23. prosince 2023 07:00

Vanesa Havlíková

Novoroční ohňostroj v Praze nebude. Můžete však využít vstupné za korunu na různá místa

Novoroční ohňostroj ani videomapping se letos v Praze konat nebudou. Místo toho pražský magistrát rozhodl, že svým občanům zpřístupní za zvýhodněnou cenu různé atrakce. Obyvatelé se tak budou moci podívat do zoo, botanické zahrady, muzea MHD či do věží spravovaných městskou firmou Prague City Tourism.

Slavnostní ohňostroj magistrát naposledy pořádal v roce 2019, poté ho zrušil kvůli negativnímu vlivu na zvířata a v roce 2020 nahradil ohňostroj videomapping, tedy světelná projekce na budovu Národního muzea. Kvůli pandemii koronaviru, následné úspoře peněz a omezení shromažďování většího počtu osob na jednom místě se však nakonec zrušil i ten.

Čtěte také: Přehled nejkrásnějších zimních kluzišť v Praze. Bruslit můžete na náplavce i na střeše

Zvýhodněné vstupy

Podobně tomu bude i 1. ledna 2024, metropole však pro obyvatele nabídne překvapení v podobě možnosti návštěvy pražských atrakcí za zvýhodněné vstupné. „Bude se jednat o zvýhodněné vstupy do různých organizací hlavního města. Pražané budou moci za symbolickou jednu korunu navštívit pražskou zoo a botanickou zahradu, dále pak za zvýhodněné vstupné Muzeum MHD a celkem sedm věží ve správě Prague City Tourism,“ uvedl pro iDNES Tadeáš Provazník z pražského magistrátu.

Každý si tak bude moci vybrat dle osobních preferencí. „Zvláště pro rodiny s dětmi to může být v době všeobecného zdražování vítaná příležitost navštívit zoo, botanickou zahradu nebo například pražské věže za zvýhodněnou cenu,“ popsal.

Přečtěte si: Vánoční trhy startují. Kam letos vyrazit za těmi nejkrásnějšími v Česku?

Mluvčí také dodal, že u vstupu bude potřeba prokázat, že člověk opravdu bydlí v Praze, případně dojíždí do Prahy na denní bázi. „Nejjednodušším způsobem je předložení karty/aplikace Lítačka nebo jiného průkazu,“ objasnil mluvčí.

Podívejte se, kde se během oslav konce roku nesmí odpalovat ohňostroje:

Sdílejte článek
Štítky botanická zahrada omezení Nový rok ohňostroj záchrana zvířat výlety po Česku Česko Praha Pražský magistrát Muzeum městské hromadné dopravy v Praze

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.