Smutné narozeniny Josefa Laufera. V umělém spánku leží už tři roky, rodina doufá v zázrak

Už dlouhé tři roky leží uznávaný herec Josef Laufer v nemocnici. Osudnou se mu stala operace srdeční chlopně, při které mu nečekaně selhalo srdce. 11. srpna tak své 84. narozeniny opět strávil v nemocnici. Jak se se smutnou situací vypořádává rodina a jak je na tom zdravotně herec nyní?

Josef Laufer původně Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer se narodil ve Francii těsně před druhou světovou válkou. Jeho otec byl lékař židovského původu a jeho matka pocházela ze Španělska a byla zdravotní sestra.

Laufer byl především za dob socialismu opravdu velkou hvězdou. Jeho píseň Sbohem, lásko, já jedu dál, znal v tu dobu téměř každý. Kromě zpěvu se za život věnoval zejména herectví, ale i tanci. Jeho velký herecký talent objevily i zahraniční filmové produkce a díky tomu si zahrál s hvězdami jako s Eltonem Johnem, Alainem Delonem či Geraldine Chaplin.

Přečtěte si: Josef Laufer je už dva roky v umělém spánku. Dcera nyní promluvila o jeho stavu

Osudným se mu stal chirurgický zákrok v březnu 2020

Přestože to byl plánovaný zákrok a v tu dobu byl osmdesátiletý Josef Laufer v dobré kondici,  nečekaně mu selhalo srdce, byl uveden do umělého spánku a dodnes se neprobudil. Nachází se v takzvaném vegetativním stavu, kdy s pacientem rehabilitují zdravotníci, má otevřené oči, při vědomí je ale pouze částečně.

Jeho rodina ho v nemocnici Na Homolce, kde již dlouhé tři roky leží neustále navštěvuje a doufá v lepší zítřky. Zpěvákova dcera Ester mu v nemocnici pouští vzkazy od přátel, kolegů z branže i fanoušků.

Čtěte také: Zemřela známá kostýmní výtvarnice. Žena Laufera navrhovala šaty i pro Noc na Karlštejně

Na nahrávce mu pouští mimo jiné i hlas jeho manželky, kostýmní výtvarnice Ireny Greifové (†83), která loňský rok v období Vánoc zemřela. Nic ale zatím bohužel nepomáhá a situace je tak stále neměnná.

Připomeňte si jedinečný humor Josefa Laufera:

Na herce všichni vzpomínají s láskou

Celá záležitost není těžká pouze pro rodinu, ale také pro přátele a kolegy z herecké branže. „Pepíka je mi strašně líto. Vždycky to byl skvělej kluk a bezvadnej parťák. Díky němu jsem se vlastně dostal k moderování pořadu Nikdo není dokonalý. První díl moderoval on a já byl hostem. Po natáčení ke mně přišel a poprosil mě, zda bych to místo něj nedělal já, že to není úplně jeho parketa,“ prozradil redakci CNN Prima NEWS herec Jiří Krampol.

Mohlo by vás zajímat: Jiří Krampol přišel o dvě děti. Nevlastnímu synovi věnoval své příjmení

„Ještě před třemi lety jsme spolu měli hrát ve filmu Stáří není pro sraby, ale pak se mu to stalo a jeho postava musela být přeobsazena. Co mám zprávy, není to dobré... Mobilní číslo, které používal, prý už ani neexistuje,“ dodal. Všichni tak doufají, že se stane zázrak a herec se tak vrátí zase k životu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.