Celebrity

31. ledna 2024 10:18

David Laštovka

Dcera Vladimíra Brabce si kvůli majorovi Zemanovi vytrpěla své. Ve škole se jí posmívali

Style - Brabec pro web

Vladimír Brabec, kterého nejvíce proslavil kontroverzní seriál Třicet případů majora Zemana, měl s manželkou Naděždou syna Pavla, který je režisérem, a dceru Helenu, která je herečkou. Ta v těchto dnech slaví šedesáté narozeniny. Jaké bylo vyrůstat v rodině slavného herce?

Helena Brabcová si svého slavného otce v době dospívání příliš neužila. Měl plno práce a doma s rodinou moc času netrávil. „V pubertě a troufám si říct i v dětství se mi tatínek věnoval velmi sporadicky. Výchova a všechny starosti ležely na mamince,“ přiznala v rozhovoru pro deník Aha!

Bylo jí to líto, s odstupem let má pro něj pochopení. „Teď už chápu, že tátova kariéra pohlcovala téměř všechen jeho čas. Ale vysvětlujte to malé slečně, která touží po uznání hlavy rodiny. Zdánlivě obyčejné společné chvíle byly svátkem. Třeba pečení tvarohových šátečků nebo když jsem mohla dojít do džbánku pro pivo k Pinkasům a dostala od cesty. Ano, měli jsme některé rituály a na ty s láskou vzpomínám,“ uvedla dcera Vladimíra Brabce.

Seriálem Třicet případů majora Zemana pohrdala

Když se na televizních obrazovkách objevil v roli majora Zemana v kontroverzním seriálu Třicet případů majora Zemana, vytrpěla si své. „Tátovu popularitu jsem snášela rozporuplně. Čekala jsem na reakce okolí, ale když přišly a nedalo se uniknout, vadilo mi, že nemáme soukromí. Ve škole mi dokonce říkali Zemanová a v tu dobu začalo pomalu, ale jistě období revolty a vzdoru. Sledování seriálu se vyvíjelo spolu s mým věkem. V šesté třídě jsem koukala na příběhy první desítky a později můj zájem opadával. V souladu s pubertou jsem jim pak dostatečně demonstrativně pohrdala,“ prozradila Helena Brabcová, která vystudovala pražskou Státní konzervatoř a stala se herečkou a dabérkou.

Maminkou se stala už v devatenácti letech

Své volby nelituje. „Čekala jsem, že budu v oblastním divadle kmenovým členem souboru a budu studovat a hrát role, které budou v souznění s mým věkem a zkušenostmi. Byla jsem připravená přenášet do praxe všechna nabytá moudra pana profesora Radovana Lukavského a pana režiséra Václava Hudečka. Oba pro mne byli velkými autoritami. Protože jsem byla a jsem milovnicí života, přihodilo se, že jsem v devatenácti letech měla první dceru Aničku a vše bylo jinak. Praxe tedy byla najednou odlišná a já se vciťovala do jiných než hereckých partnerů a hrála roli maminky. Ničeho nelituji,“ poznamenala Brabcová. Na Vladimíra Brabce můžete zavzpomínat v úvodním videu.

Sdílejte článek
Štítky rodina film manželství vztah dcera seriál herec dabing herečka děti Radovan Lukavský Vladimír Brabec Václav Hudeček Třicet případů majora Zemana Helena Brabcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.